kawal masalah kulit berminyak kesihatan diri penjagaan diri penjagaan kulit wajah YOUTH Skincare

YOUTH Skincare- 4 Langkah Mudah Penjagaan Kulit Wajah Sihat Saat Sedangan Aktif Bersukan

Dalam seminggu mesti akan pergi ke gym, kelas yoga atau tarian? Syabas semua aktiviti minggu ini akan meningkatkan peredaran darah ke jantung anda dengan lebih baik. Berpeluh juga boleh boleh mendetoksifikasi kulit secara tidak langsung.

Bukan badan saja sihat secara tidak langsung ia memberi manfaat dengan menjaga kulit anda setiap kali anda bersenam. Penjagaan kulit yang cantik akan bermula sewaktu sebelum anda bersenam. Sebab apa saya berkata begitu kerana sebelum anda bersenam mesti akan cuci muka, dan buang semua sebarang solek yang ada pada wajah anda.

Nak kelihatan lebih hebat kenalah korbankan sedikit kulit anda. Kerana sewaktu anda mula bersenam liang- liang pori akan terbuka. Jadi bila anda tidak cuci mekap ia boleh menyumbatkan liang- liang pori. Itu kalau anda bersenam sendirian.

Kalau anda lebih suka pergi ke gym awas, perlu sentiasa beringat bahawa peralatan di gym selalu digunakan. Jadi elakkan tabgan bersentuh lebih pada wajah. Kerana kuman mudah merebak ke wajah. Seharusnya cuci dulu tangan mengikut senaman anda.

Selepas anda sudah selesai dengan senaman di gym pastikan mandi menggunakan aur suam. Cuci wajah anda dengan bersih daripada kesan peluh tadi. Jangan mengunakan air panas sangat cuci wajah, kerana ia boleh mengeringkan kulit.

Jadi pilih pembersih wajah yang lembut dengan bahan-bahan semulajadi. Dengan pemilihan secara lembut dapat menghilangkan kesan kotoran pada wajah tanoa merosakkan kulit. Jadi pilihlah skincare daripada jenama YOUTH.

YOUTH SKINCARE

Luminous Gel Oil Cleanser

Pemberdih yang mengandungi natrium lauyl sulfat, kerana ia tidak terlalu keringkan wajah saat anda cuci.

Perfecting Skin Toner

Ia akan menghidratkan dan menyuburkan kulit wajah. Akan gantikan minyak yang hilang saat wajah dicuci.

Age Defense Mineral Moisturizer

Krim pelembap yang akan membantu mengekalkan kelembapan dalam kulit yang ditambah dengan vitamin, antioksida dan juga bahan pelindung yang lain.

BB Krim

Keunikan yang ada pada BB Krim ini. 5 dalam 1 yang dapat menyuburkan, menghidratkan, membetulkan tona kulit, melindungi kulit dengan SPF 30 yangvtanpa bahan kimia. Ia diuji sebelum dan selepas latihan.

Bersenam bukan saja untuk kesihatan tetapi ia boleh kesihatan pada kulit selepas latihan. Semudah 4 ia boleh memberi keseimbangan pada kulit wajah anda.

Sebelum terlupa minum segelas air ia dapat mengembalikan tubuh anda yang sedang kering saat bersukan. Air sangat penting untuk kulit jadi lebih sihat.

Nak cuba produk penjagaan kulit wajah yang baru? Boleh terus whataspp di 0179416675(Linda) atau klik button.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge