Kencing Manis Vivix

Vitamin Vntuk Pesakit Kencing Manis

Vitamin sangat penting bagi penghidap kencing manis ini. Bagi mereka yang mempunyai faktor keturunan yang mempunyai kencing manis perlu sentiasa kawal permakanan agar ia tidak menjadi lebih kronik.

Di usia kanak-kanak kita perlu kawal permakanan agar mereka tidak menghidap penyakit kencing manis. Ia terjadi kerana metabolisme dalam badan tinggi yang boleh mengganggu penyerapan gula ke tubuh. Gula yang diserap ke tubuh badan akan menghasilkan insulin semulajadi dalam badan.

Apabila insulin tubuh terganggu maka ia mengakibatkan lemak pembuluh darah meningkat. Kebanyakan yang menghidap kencing manis ini mereka yang berbadan gemuk.

Penyebab Kencing Manis

  • Kurang berolahraga
  • Suka minuman bikabonat
  • Makanan yang bergoreng

6 vitamin penting untuk mereka yang ada masalah kencing manis ini.

Antara vitamin yang sesuai bagi mereka yang ada masalah kencing manis ini ialah:

1- VITALEA
     Mengandungi 28 vitamin dan mineral penting untuk kita. Dapat membantu insulin lebih efisyen 10 kali ganda. Didalam vitalea ini ada mangan. Kandungan mangan dalam 1 tablet vitalea bersamaan dengan 1mg. Akan mudah mengalami kesusutan kandungan margan dalam badan. Jadi bantu badan dengan mengambil supplement ini.
      Magesium membantu penghasilan seperti zink. Malangnya penghidap kencing manis selalu kekurangan magnesium dalam badan. Vitalea ini ada nutrisi yang penting.

2- GLA COMPLEX
       Dapat meningkatkan sistem saraf. Yang selalu di hadapi pesakit adalah tangan dan kaki kebas. Menghasilkan hormon insulin yang kritikal.

3- ESP SOY ISOLAMATE PROTEIN
         Dari sumber protein yang berkualiti tinggi dapat membantu pemulihan tetapi dalam masa yang sama boleh rendahkan gula dalam darah sekaligus tidak menyababkan gemuk.

4- ALFALFA COMPLEX
        Membantu membuang toksin dan menurunkan kadar bacaan paras gula.

5- VITAMIN C 500mg
       Kaya dengan bioflavoids yang sangat exclusive dalam vitamin ini. Ia akan lepaskan setiap sejam sebanyak 100mg. Jadi vitamin C akan sentiasa ada didalam badan.

6- VIVIX
       Vitamin paling berkesan untuk semua masalah kesihatan. Vivix merupakan supplement yang tinggi dengan antioksidan dan kaya dengan rasveratrol. Ramai pengguna vivix berpuas hati dengan kadar bacaan darah mereka. Walaupun sudah bertahun tidak pernah turun alhamdulliah dengan pengambilan vivix ini bacaan menjadi normal.

Itu 6 vitamin penting untuk mereka kurangkan masalah kencing manis ini.. Jika kita hendak merawat penyakit biarlah dari sumber yang bagus dan berkualiti. Pengabaian sesuatu vitamin boleh mendatangkan pelbagai penyakit..

Nak sihat?? Pastikan yang berkualiti..

Whatassp: 017- 941 6675
Fb: Haslinda Aziz
Blog: floravitamin
Cod: kota tinggi, kulai, mersing, desaru, bandar penawar
     

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge