ESP rambut gugur vitamin rambut gugur vitamin zink

Vitamin Untuk Rambut Gugur

“Hye beb banyak rambut gugur

” Nipisnya rambut kau ni”

“hahhaha.. Rambut kering macam ini boleh berus periuk?”

Bencikan bila ada situasi macam ini. Tiada siapa inginkan rambut yang gugur. Sangat merimaskan bila rambut banya gugur. Merata- rata mencari syampu atau ubat yang boleh atasi masalah rambut gugur. Nak buat rawatan diluar mahu beribu habis.

Baca: Rawat Masalah Rambut Gugur Dengan Vitamin

Punca Rambut Gugur

1- Penyakit Tiroid

Ini disebabkan kelenjar tiroid yang aktif atau pasair menyebabkan rambut gugur.

2- Protein Tidak Seimbang

Permakanan yang tidak seimbang mencetuskan rambut cepat gugur. Bukan tubuh saja memerlukan protein tetapi rambut juga memerlukan protein sebanyak 2-3 sajian setiap hari.

3- Ubat- ubatan

Ada sesetangah ubatan boleh menyebabkan rambut gugur. Seperti gaout, arthritis, masalah jantung mahupun pengambilan vitamin A berlebihan contoh lobak merah.

4- Selepas Bersalin

Sangat normal bagi wanita yang lepas bersalin keguguran rambut. Anggaran dalam 40% ibu lepas bersalin mengalami rambut gugur.

5- Hormon

Bagi wanita disebabkan penurunan hormon progesteron yang menukarkan esrtadiol kepada testoterone. Bagi lelaki penukaran testoterone kepada hormon- hormon lain akibat aromtization atau toksik pada seseorang.

Vitamin Untuk Atasi Masalah Rambut Gugur

– Energizing Soy Protein (ESP)

Rambut dan kuku meruoakan fiber protein dengan hampir 90% rambut akan tumbuh berterusan sehingga 2-3 tahun fasa memanjang. Fasa rehat dikenali sebagai rambut gugur bagi menggantikan rambut yang baru.

Sebab itu, kata orang tua-tua wanita bersalin selepas habis pantang dalam 3 bualn rambut dan berhenti gugur. Kalau belum bersalin dah gugur susah sikit nak kenal pastikan..

Jadi dengan pengambilan ESP akan membantu untuk pertumbuhan rambut yang baru malah lebih cantik daripada sebelumnya. Lepas ini boleh buat iklan syampu rambut.. Cewahh

– Vitamin Zinc

Keperluan mineralnyang perlu ada dalam sel tubuh kita. Ia juga amat penting untuk penbentukan genetik iaitu DNA. Apabila seseorang mempunyai rambut gugur itu adalah salah satu punca kekurangan vitamin zink.

Pertanyaan/ Order

Bagi anda nak mencuba untuk atasi masalah rambut gugur boleh terus whataspp di 017-9416675(Linda). Konsultasi secara percuma dan berterusan dalam mendapatkan tips untuk kekal sihat dan cantik. Saya pengedar kawasan di Daerah Kota Tinggi yang cepat pantas respond kepada masalah anda.

Carian: vitamin rambut, rambut gugur, nak lebatkan rambut, rambut berkilat, soya yang berkhasiat, untuk rambut wanita bertudung

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge