Phyotocol- ST

Turunkan Paras Kolesterol Dengan Fitosterol Semulajadi

Pasti ramai di antara kita tidak tahu yang kandungan lemak yang ditemui dalam darah. Kolesterol dalam darah terjadi oleh 2 sumber iaitu:-

        A) Pemakanan
Kolesterol dari pemakanan yang dtang daripada daging, ayam, ikan dan produk tenusu. Ia diserap oleh usus ke dalam darah dan di selaputi oleh protein. Ia di panggil sebagai chylomicron.

        B) Pengeluaran Oleh Hati
Hati mampu menyingkirkan kolesterol daripada darah. Selepas makan, hati akan mengeluarkan chylomicron daripada darah. Hati menghasil dan merembes kolesterol ke dalam darah.

Apa Kolesterol Jahat Dan Kolesterol Baik??Kolesterol jahat (LDL)  terhasil daripada metabolisme antara kolesterol dengan lipoprotein dengan ketumpatan rendah.

? Kolesterol baik (HDL) yang bergabung dengan lipoprotein dengan ketumpatan tinggi.

Bagaimana Serangan Jantung Boleh Berlaku?Mereka yang diserang sakit jantung apabila dia mempunyai kadar kolesterol jahat (LDL)  yang lebih tinggi berbanding kolesterol baik (HDL). Lipoprotein LDL ini akan melekat pada dinding alteri dan membentuk plak yang dipanggil kolesterol.

Apabila semakin sempit, terjadi satu proses yang di panggil Atherosclerosis. Alteri koronari yang membekalkan oksigen kepada otot jantung. Bila semakin sempit, atherosclerosis ia tak mampu membekalkan tenaga. Dada menjadi sakit sebab oksigen tidak sampai ke otot jantung. Malah saluran tersumbat dan boleh membawa kematian otot jantung (serangan jantung) .

Fitosterol Semulajadi Boleh Turun Kolesterol

Fitosterol di panggil sebagai phytosterol yang semulajadi ia asal daripada sumber makan semulajadi atau tumbuhan yang sama fungsi kolesterol dalam tubuh. Fitosterol berbeza dengan kolesterol kerana fitosterol dapat menurunkan kadar kolesterol dalam darah.

Manfaatnya ia dapat turunkan kolesterol dalam darah sebagai anti pembemtukan plak dalam darah. Sebagai agent anti radang bertindak oksidan dan bercirikan anti kanser yang baik.

Phytocol- ST Ada Fitosterol

Tahukah anda

Mengandungi 800gm fitisterol, tiada bahan perasa tiruan, tiada pewarna tiruan dan tanpa pemanis. Ia adalah 100% semulajadi yang telah di uji keberkesanan dan phytocol -S1 mampu turunkan kadar kolesterol jahat secara semulajadi dan ia HALAL.


Pertanyaan/ Order

Bagi anda yang inginkan produk Shaklee Phytocol-ST boleh whatassp 017-9416675 (Linda). Konsultasi berterusan dan percuma. Saya pengedar kawasan Gugusan Waha, Sedili Kechil, Bandar Penawar

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge