Uncategorized

Tips mudah untuk sihat

    SIHAT DENGAN MUDAH

        Hari nak kongsi pasal tips untuk sihat. Macam nak kekal sihat tanpa pengambilan ubat-ubatan. Senang saja sebenarnya, lupakan fikir pasal kunyah. hahahaha.. Sebab apa kita perlu lupakan pasal kunyah kerana kunyah ini merupakan tabiat yang buruk mendoring kita untuk makan lebih banyak. Seperti berminyak, tinggi kalori dan manis.

       Bukan tak boleh mengunyah tetapi kita perlu kunyah sesuatu yang berkhasiat supaya aoa yang kita makan bokeh memberikan tenaga ataupun vitamin secara semulajadi. Pengambilan buah-buahan dan sayur-sayuran sangat bagus untuk kekal sihat. Sekalipun kita ingin makanan ringan ambillah seperti kekacang.

       Daripada  situ, kita boleh ubah pola pemakanan kita. Sambil-sambil itu kita selitkan aktiviti fizikal bagi kecergasan tubuh badan kita. Bagi mencegah tubuh kita ada timbunan lemak boleh amalkan langkah-langkah ini:


LANGKAH-LANGKAH
  1. Lakukan aktiviti yang mengerluarkan peluh (jogging,berbasikal)
  2. Ambil makanan yang sihat (putih telur,ikan,ayam,sayur, buah)
  3. Minum campuran jus tanpa gula tambahan
  4. Mandian wap atau sauna dapat halang timbunan lemak dibadan.
  5. Elakkan makan lewat malam
  6. Manjakan diri dengan aroma terapi
  7. Tidur yang secukupnya
         Mudahkan nak kekal sihat?? Tak perlu nak keluar duit banyak-banyak. Bagi yang mampu untuk berbelanja lebih untuk kesihatan tiada masalah tetapi pastikan ianya tidak memudaratkan diri anda. Itu saja untuk kali ini. So pada siapa-siapa yang ada masalah kesihatan boleh tinggalkan komen ataupun no telepon insyallah saya akan bantu anda. 
ID:1226735
Whatassp Linda: 017-9416675
Pengedar: Wangsamaju

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge