cara cegah jerawat masalah jerawat minyak bunga borage Penyebab jerawat produk hilangkan jerawat

Tips Hilangkan Jerawat Dengan Minyak Bunga Borage (GLA) Untuk Kulit Lebih Cantik

Hari ini Linda nak kongsikan beberapa faedah yang ada pada minyak bunga borage ini. Ia dari segi penjagaan kulit yang berjerawat. Minyak bunga borage lebih dikenali dengan bunga bintang.

Ia berasal daripada Syria dan mempunyai pelbagai khasiat yang boleh merawat masalah arthritis dan kulit. Tumbuhan ini lebih banyak ada di Amerika Syarikat dan Eropah. Mari kita tengok cara bagaimana minyak bunga borage untuk masalah jerawat.

Minyak Bunga Borage

Ia berasal daripada benih dan juga bunga yang bintang yang biru. Ia berminyak, bertekstur ringan dan mempunyai kelikatan yang sangat rendah dengan harum yang harum. Warna tulen minyak ini warna kuning muda kalau disimpan dengan betul. Ia mampu bertahan sehingga 6bulan.

Manfaat Minyak Bunga Borage

Sangat banyak manfaatnya terhadap kulit. Sifat anti-radang yang mampu membantu melawan masalah Cyst dan Jerawat.

Dengan adanya asid lemak penting yang ada pada minyak borage ini sangat memberi manfaat penting pada penjagaan kulit. Asid lemak yang ada ialah GLA atau Gamma Linolenic Acid (GLA).

GLA ini bermanfaat untuk merawat masalah jerawat mengikut kata pakar dan juga pakar herba. Asid lemak ini tidak boleh dihasilkan oleh tubuh badan. Minyak bunga borage adalah GLA yang kaya yang mana ia terdiri daripada primrose Evening dan minyak biji kismis hitam.

Kesemua minyak ini mengandungi Omega 3 dan 6 asid lemak penting yang akan menghalang kulit kering, kusam, penuaan pramatang, kedutan, jerawat dan masalah kulit lain.

Faedah Anti Penuaan Minyak Bunga Borage

Salah satu kajian yang dilaku di University of Pennsylvania, dengan memakan  sebanyak 1.4 gram minyak bunga borage dapat menghalang masalah:-

◾Rheumatoid Arthritis
◾Mencegah bengkak sendi
◾Keradangan
◾Kerosakkan sendi
◾Alzheimer
◾Tekanan darah tinggi
◾Cegah tekanan
◾Mencegah ketidaksuburan
◾Gangguan pernafasan
◾Masalah mata
◾Kekeringan mata

Baca: Cara Cepat Hilangkan Jerawat Yang Menyakitkan Hanya Dengan CoQ Trol Untuk Kulit Lebih Cantik

Minyak Bunga Borage Mengawal Keseimbangan Hormon

Kandungan GLA yang ditukar oleh badan ke dalam hormon prostaglandin. Dengan ini akan mengawal fungsi seliaan hormon yang akan merawat masalah wanita. Antara masalah wanita yang kerap berlaku seperti isu haid, serta jerawat remaja yang akan berlaku di sebabkan hormon.

Minyak bunga borage ini digunakan bagi merawat masalah ekzema, rosacea, proriasis dan dermatitis. Dengan mengamalkan secara konsisten selama 12 minggua ia dapat memberikan keputusan yang sangat dramatik pengurangan kemerahan rosacea dan jerawat.

Adakah Kesan Sampingan Minyak Bunga Borage Ini?

Tidak.

Kerana ianya sangat selamat dimakan. Walaupun melebihi had dose yang sepatutnya ambil. Lebih baik mengambil kapsul minyak bunga borage dengan makanan untuk meningkatkan penyerapan GLA.

AWAS

Bagi anda yang sedang hamil tidak boleh ambil. Kerana prostaglandin boleh menyebabkan lahir bayi pramatang.

Minyak bunga borage sangat selamat untuk masalah jerawat dan cyst. Ia minyak semulajadi yang mampu merawat masalah jerawat remaja dan dewasa.

Disclamer: Ia adalah vitamin, bukan ubat. Walaupun ia terbukti secara saintifik menyihatkan badan, ia berfungsi bagi merawat, menyembuh dan atau memulih penyakit kritikal.

Disclamer: Ia adalah vitamin, bukan ubat. Walaupun ia terbukti secara saintifik menyihatkan badan, ia berfungsi bagi merawat, menyembuh dan atau memulih penyakit kritikal.

Boleh dapatkan minyak bunga borage dengan harga paling jimat dan boleh memberikan kesan terbaik untuk kulit. Insyallah kosultasi yang terbaik Linda akan berikan kepada anda.

Boleh whataspp di 0179416675 Linda atau klik button


Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge