kulit kusam kulit lebih flawless kulit sensitif minyak bunga borage Ubat jerawat vitamin jerawat

Tips Hilangkan Jerawat Dan Atasi Dengan Vitamin Natural Di MalaysiaJerawat muncul boleh mengganggu penampilan seseorang. Sudah guna pelbagai produk untuk hilangkan jerawat tetapi tidak berkesan. Buntu untuk selesaikan masalah jerawat? Mari saya bantu anda untuk selesaikan

Tedapat banyak sebab terjadinya jerawat tidak pernah hilang. Nak hilangkan jerawat perlulah tahu punca sebenar agar jerawat tidak menjadi lebih serius.

PUNCA JERAWAT

– Masalah resdung
– Kulit muka berminyak
– Hormon tidak stabil

TIPS HILANGKAN JERAWAT DARIPADA DALAM

Jangan hanya bergantung kepada skincare saja untuk hilangkan jerawat tetapi ia perlu di rawat daripada dalam. Ia adalah makanan tambahan untuk masalah kulit.

⏩GLA Complex


Ia tidak sama dengan Evening Primrose Oil (EPO) yang kebanyakan anda semua tahu. GLA mempunyai kuasa 3kali lebih baik dan sangat memanfaat untuk kulit dan kesihatan.

Ia adalah asas utama GLA Complex dan menjadi herba kegemaran orang barat. Kenapa saya kata bagus ia kerana ia ia boleh mengeluarkan virus, melegakan masalah kelesuan, membentuk hormon prostaglandin bagi mengawal hormon lelaki dan perempuan. Bagi anda yang kerap sangat mengalami masalah PMS digalakkan untuk mengambil GLA Complex ini bagi mengelakkan masalah kekejangan otot rahim, mood swing, retensi air dan juga sakit pada payudara.

Dengan mengambil secara konsisten ia boleh menstabilkan hormon. Jadi jerawat lebih cepat pulih selain ia boleh mengurangkan inflamasi kulit, ekzema, elergik, kegatan kulit dan kulit kering.

Bagi anda mempunyai masalah kulit terlalu berminyak bolehlah ambil ini untuk mengawal minyak pada wajah anda.

⏩ Vitamin C 

Semua orang suka makan vitamin C, tetapi vitamin C yang lebih bagus untuk kulit anda? Vitamin ini sangat bagus untuk kerana satu tablet mempunyai 5jam ketahanan dalam tubuh badan. Ia akan dilepaskan secara berperingkat bagi mengelakkan pembaziran.

Dengan kandungan 25% bioflavonoid yang diekstrak daripada kulit buah oren. Semua orang tidak mampu untuk memakan kulit dan buah oren yang lebih daripada 7 biji. Ia sangat bermanfaat kerana:

-Ia merangsang pembentukan kolagen dan kulit akan lebih berseri
– Mempercepatkan luka dalam kulit pulih
– membina sel darah merah yang sihat dan membantu sel daraah putih menentang bakteria.
-Pengambilan secara konsisten boleh mencerahkan kulit dan tidak mudah dinaiki jerawat.

⏩ Garlic Complex

Garlic sangat baik untuk kulit wajah terutama bagi anda yang ada masalah jerawat. Ia sangat bermanfaat untuk kulit antaranya:-

– Garlic merupakan antiobiotik semulajadi. Sangat selamat untuk di ambil setiap hari bagi meningkat sistem imun tubuh bagi mengelakkan jangkitan penyakit.

– Garlic mempunyai sifat komposit iaitu yang boleh menentang anti oksidan dan anti kanser

– Bagi anda yang seringkali mempunyai masalah alergik pada makanan yang boleh meyebabkan selsema, sinus, asma dan hepatitis sangat digalakkan untuk mengambil vitamin garlic ini.

⏩ ENERGIZING SOY PROTEIN (ESP)

Pengambilan protein secukupnya boleh merawat masalah jerawat serta parut jerawat. Tetapi perlulah pilih protein daripada sumber yang asli iaitu bebas non GMO.

ESP ini 100% sangat asli dan ia selamat. Khasiat daripada protein boleh membaiki tisu kulit menjadi lebih cantik. Ia dapat membaiki masalah pigmentasi, kulit berjeragat dan berkedut.

Uniknya ESP ini akan membaiki masalah anda daripada hujung rambut hingga hujung kaki dan luar dan dalam akan membaiki masalah anda. Best kan??

Ketiga-tiga vitamin saya sangat saran untuk ambil kerana ia dapat merawat masalah jerawat anda. Bagi yang ada masalah jerawat yang kronik.

Tidak salah jika kita ikhtiar dengan cara mengambil vitamin tetapi seperti saya katakan awal tadi berhati- hati. Bagi mengelakkan kulit wajah menjadi lebih teruk.

Bagi anda mempunyai sebarang pertanyaan boleh terus hubungi di 0179416675(Linda) atau anda boleh terus klik button

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge