Uncategorized

Tiada perubahan makan vitamin??

Kenapa tiada kesan???

    “Hari-hari makan vitamin tapi masih sama. Aku dah tak nak makan vitamin ini lagi. Duit habis tapi seinci kesan perubahan pun tak ada, membazir betullah.”

     “Hai!! Kenapa mengeluh? Tidak puas hati dengan hasil selepas makan vitamin.”

    “Ye.. Tak ada perubahan pun.”

      “Nak tanya selalu ambil minuman berbikarbonat ke? Selalu ambil minuman berkafein? Berapa kerap minum air mineral? Makan ikut jadual yang di tetapkan tak? Atau kamu selalu skip ambil vitamin ini?”

     Jika ye semua jawapan diatas anda memang sangat-sangat membazir duit. Nak tahu punca dan cara berkesan untuk vitamin dalam tubuh kita jom teruskan baca di bawah ini.

Punca vitamin tidak kekal di tubuh

  1. Kurang pengambilan air mineral
        Kurang pengambilan air mineral akan menyukarkan untuk vitamin larut dalam badan kita. Air mineral sangatlah penting untuk harian kita kerana air mineral memberi oksigen dalam tubuh kita dan sekaligus, boleh membantu untuk mengatasi masalah kulit kering, dapat mengawal sistem pencernaan ataupun mengekalkan stamina tubuh kita.

     2. Selalu minum minuman berkafien @ bikarbonat
          Minuman bikarbonat sangatlah tidak bagus untuk tubuh badan kerana kandungan gula sangat tinggi. Ia boleh menyebabkan seseorang menjadi obesiti. Sekaligus, boleh menyumbangkan kepada pelbagai penyakit. Sesekali minum boleh saja tetapi jangan amalkan selalu.

      3. Tiada jadual pengambilan vitamin
           Ini sangat-sangat amat penting. Jangan kita ambil vitamin dalam satu masa yang sama. Ianya boleh merosakan sistem tubuh badan kita. Ditambah pula tanpa minum air mineral ini lagi mengandakan pemprosesan vitamin. Sistem tubuh badan kita tidak kuat untuk ambil secara keseluruhan vitamin tersebut. Sangat bahaya dan boleh membawa kematian.
     

   4. Bercampur-campur dengan ubat yang lain
       Sama seperti di atas situasinya, boleh memberi pelbagai kesan sampingan terhadap tubuh badan kita. Sekali pun kita memerlukan untuk ambil pil tersebut kita perlu jarak masanya, supaya mudah untuk tubuh menyerap vitamin.

Cara mudah vitamin serap tubuh badan kita

  • Amalkan pengambilan vitamin secara berjadual
  • Banyakan minum air mineral sebanyak yang boleh
  • Pastikan dapat rehat yang secukupnya
  • Kurangkan pengambilan minuman bikarbonat dan kafein
  • Perbanyakkan makan makanan yang berkhasiat
  • Elakkan pengambilan vitamin yang mengandungi bahan kimia
  • Sentiasa bersenam
Dah faham semua dengan punca-punca diatas tu? Kalau faham jom dapatkan vitamin shaklee yang sememangnya bahan-bahan semula jadi dan banyak khasiat yang boleh kita dapat daripada produk shaklee tau. Jika anda ada sebarang pertanyaan boleh tinggalkan komen di bawah ataupun terus whatassp saya untuk tahu lebih lanjut tentang ini. Rakan saya berjaya atasi jerawat dengan mudah dan berdisplin.
ID: 1226735
WA: 017-9416675 (Linda)
FB: Linda Aziz
COD: kota tinggi, desaru, kulai,mersing, bandar penawar

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge