Ostematrik

Sindrom Pra Haid Atasi Vitamin Semulajadi Hari Ini

 

Sindrom pra senggugut

Sindrom pra haid adalah tanda-tanda awal sebelum anda mengalami haid. Sindrom pra haid atau lebih dikenali sebagai PMS yang anda akan mengalami masalah sakit ketika haid seperti senggugut. Anda perlu dapatkan vitamin pada hari ini untuk kurangkan rasa sakit senggugut.

Sindrom pra haid ini berbeza bagi setiap orang. Kadang-kadang ada yang mengalami sakit belakang, cepat marah dan demam. Ia terjadi kerana proses kitaran waktu ovulasi dan haid.

PMS biasa berlaku seminggu sebelum ke datangan haid dan akan hilang selepas datangnya haid. Ketika ini akan berlaku gangguan emosi dan gejala cepat marah. Emosi terganggu kerana berkait dengan genetik dan paras hormon yang tidak seimbang.

Atas pengalaman Linda sendiri yang mengalami masalah PMS ini Linda akan rasa cepat letih, muntah-muntah, kaki kejang dan muka pucat. Bukan senang nak menjadi seorang wanita tau.

Cara Kurangkan Sakit Senggugut

Jadi anda sebagai suami bantulah isteri anda yang tengah dalam keadaan haid. Dan perlu banyak bersabar dengan kerenah isteri sewaktu PMS ini.

Tanda-tanda Sindrom Pra Haid

✔ Gejala Emosi
– Cepat marah
– Gelish
– Cepat letih
– Selera makan meningkat atau menurun

✔ Gejala Fizikal
– Sakit belakang
– Kembung perut
– Sakit payudara
– Pembesaran payudara
– Senak perut
– Sakit kepala
– Mual

Tanda sindrom pra haid bagi gejala fizikal ini bagi yang berkahwin ada sebab. Samada anda sedang hamil mahupun akan datang haid. Jadi kenalpasti sebaiknya agar tidak jadi salah faham.

Tempah Sekarang

Rawatan Untuk Atasi Sindrom Pra Haid

Vitamin B- Complex

Berfungsi sebagai mengawal stress. Sangat sesuai untuk anda yang mudah marah-marah dan mood swing sangat sesuai ambil set ini. Tinggi dengn Vitamin B- Complex dan sangat lengkap termasuklah Biotin dan Asid Folik.

Atasi Stress Senggugut

GLA Complex

Membantu mengimbangi tahap hormon dan membantu mengawal penghasilan hormon prostaglandin.

Ostematrix

Kaya dengan kalsium dan lengkap dengan magnesium. Ostematrix inu akan membantu melegakan sakit belakang, kekejangan dan senggugut.

ESP

Isoflavon akan membantu mengurangkan simptom Sindrom Pra Haid dan juga membantu menguatkan otot-otot rahim.

VitaLea

Sewaktu haid akan berlaku pengurangan darah jadi dengan pengambilan vitalea membantu menambahkan zat besi dalam badan. Dan membantu melengkap nutrisi yang lengkap bagi menjadikan anda lebih bertenaga.

Sindrom pra haid

Jadi bagi anda yang mengalami masalah sindrom pra haid kenalah rujuk kepada doktor bagi mendapatkan nasihat.

Untuk nak dapatkan set ini boleh terus WhatsApp Linda

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge