GLA Complex Jerawat Vitamin C

Set Jerawat Untuk Remaja Sekolah Paling Berkesan

Kita sangat sinonim dengan jerawatkan sewaktu sekolah. Masa inilah jerawat tidak henti henti naik. Lagi- lagi pelajar sekolah yang aktif bersukan, jika tidak kawal pasti lagi banyak jerawat.

Sudah pelbagai jenis krim dan ubat jerawat tetapi tetap tidak hilang, malah makin banyak jerawat bila berhenti.

Kini anda tidak perlu risau lagi, dengan set jerawat remaja sekolah anda boleh hilangkan jerawat tanpa rasa.

Namun bagi anda seorang pelajar mari saya terangkan faktor sebab terjadinya jerawat.

Faktor Menyebabkan Jerawat

1) Masalah Hormon Tidak Stabil

Tahu tak, 67.5% remaja sekolah merupakan ketidak stabilan hormon. Hormon yang tidak stabil menyebabkan hormon libido meningkat ( hormon yang menyebabkan tumbuh jerawat).

2) Badan banyak toksin

Melalui pemakanan, jumlah toksin boleh meningkat dalam tubuh badan kita. Gaya makan yang tidak sihat boleh menyumbangkan kepada peningkatan toksin. Toksin yang gagal dibuang akan keluar melalui liang-liang pori pada wajah dan badan kita.

3) Minyak Berlebihan Pada Wajah

Jika minyak berlebihan pada wajah boleh menjadi punca utama jerawat. Minyak berlebihan disebabkan wajah terdedah kepada kotoran seperti habuk dan asap. Bila wajah tidak dibersihkan dengan sempurna boleh menjadi pertumbuhan jerawat dengan cepat.

4) Wajah Tidak Dibersih Dengan Sempurna

Pelajar sekarang sudah ramai yang suka bermakep. Bahan-bahan mekap yang melekap dekat wajah boleh menyebabkan jerawat. Sebab itu, kita tidak digalakkan untuk tidur tanpa cuci makep. Bakteria mudah membiak pada wajah berminyak dan kotor. Carilah pencuci muka yang sesuai untuk mencuci muka dengan bersih dan mempunyai nutrien yang bagus.

Jenis-Jenis Jerawat

1- Jerawat bengkak merah
2- Jerawat bermata atau nanah
3- Jerawat pasir

Cuba kenalpasti jerawat yang selalu anda alami. Dengan mengenalpasti jerawat ini dengan mudah untuk tahu punca utama jerawat anda.

Jerawat Bengkak Merah

Ini berkaitan dengan ketidak stabilan hormon. Hormon yang tidak stabil boleh mengganggu sistem tubuh badan sehingga jerawat timbul. Apabila seseorang wanita itu period tumbuh jerawat menandakan hormon dalam badan tidak stabil.

Stress akan mengganggu hormon juga. Sebab itu, kebanyakkan pelajar  dan individu yang bekerja keras akan mengalami masalah jerawat bengkak merah.

Jerawat bermata atau bernanah

Jerawat ini berkaitan dengan toksin dalam badan anda. Jika banyak toksin itu yang jerawat keluar melalui liang- liang pori. Biasa terjadi dibelakang badan. Itu tandanya anda perlu detox.

Jerawat Pasir

Ia berpunca daripada pengumpulan kelenjar minyak yang besar dalam pori- pori. Pengumpulan minyak yang banyak akan menyebabkan pori tersumbat dan akan menjadi jerawat bersaiz kecil iaitu jerawat pasir. Makep yang kerap dan tidak cuci dengan sempurna boleh menyumbatkan pori.

Set Jerawat Untuk Remaja Sekolah

Pengambilan vitamin ini secara kosisten akan dapat membantu anda untuk menghilangkan jerawat tanpa rasa sakit.

Vitamin C Sustained Released Shaklee

Vitamin C Shaklee ini satu-satunya vitamin yang bersifat sustained released. Setiap sejam selama 5jam akan melepaskan 100mg vitamin C ke dalam badan. Dengan ini anda akan dapat kesan yang optimum.

GLA Complex Shaklee

Fungsi utama GLA ialah menstabilkan hormon yang menjdai punca utama jerawat. Didalam GLA juga terdapat khasiat vitamin E yang sama seperti Sun Flower Seed Oil.

TestimoniPertanyaan/ Order

Bagi anda yang mempunyai masalah kulit berjerawat boleh hubungi saya sekarang di whatas 017-9416675(Linda). Saya Pengedar Kawasan Di Bandar Kota Tinggi, cepat pantas dan respond pada masalah kulit anda.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge