Produk shaklee

Rahsia Kulit Cantik Dengan Krim Pelembap

Setiap orang impikan keterampilan yang cantik dan sempurna dimata rakan-rakan. Apabila penampilan kita cantik ia dapat mengeratkan hubung yang baik dengan pasangan, malah dapat pengaruh besar dalam dunia kerja.

Perkara yang wajib kita perlukan sebagai rutin harian kita adalah dengan memakai krim pelembap. Untuk penjagaan kulit wajah tidak perlu lagi ke salon untuk membuat rawatan kulit wajah.

Hakikatnya, kita boleh merawat sendiri daripada rumah. Segelintir orang menganggap pemakaian krim pelembap tidak penting. Lagi-lagi mereka yang jenis kulit berminyak. Dengan memakai krim pelembap ia dapat menaikkan seri wajah anda.

Krim pelembap sebenarnya membantu merawat kulit agar sentiasa lembap dan boleh membuatkan kulit kita menjadi segar sepanjang hari. Perlu di ingat bukan semua krim pelembap sesuai dengan semua jenis kulit wajah.

Memilih Krim Pelembap Mengikut Jenis Kulit

Kulit sensitif
=> kulit sensitif adalah kulit sering terasa panas dan dapat kesan merah apabila memakai krim pelembap yang tidak sesuai. Kulit menjadi merah di sebabkan reaksi alergik terhadap krim pelembap. Pastikan krim pelembap yang di pilih tidak mengandungi bahan pewangi, tiada pewarna tiruan dan bahan sensitif yang lain.

Untuk itu saya cadangkan anda menggunakan krim pelembap daripada NutriWhite atau Enfullese. Mengikut jenis kulit samaada kering mahupun berminyak. Bagi yang kulit normal gunakan produk Nutriwhite.

Kulit Kering
=> Saat menggunakan krim pelembap anda merasakan yang kulit kering. Itu tandanya krim pelembap anda kurang mengandungi kadar air. Hal ini disebabkan kulit anda menjadi kering, perit dan juga seperti tidak bernafas.

Perlu mencari krim pelembap yang bertekstur berat dan lebih lembap. Sekiranya masih sukar untuk mendapatkan cuba gunakan pelembap daripada Enfuselle Hydration Lotion. Selalu gunakan bagi mendapatkan kelembap yang berkekalan jika anda bekerja di tempat yang panas.

Kulit Berjerawat
=> Muka berjerawat tidak bermakna anda tidak perlu memakai pelembap. Itu kesilapan yang selalu kita lakukan. Krim pelembap bagi yang berkulit jerawat perlu memastikan agar krim pelembap yang anda beli itu berasas daripada air. Dan sifat krim pelembap tersebut lebih ringan dan berbentuk gel, lotion atau krim.

Water base sesuai untuk kulit wajah berjerawat kerana daripada moleku air. Jika berasaskan minyak itu menjadi punca kulit anda makin tumbuh jerawat.

Saya sarankan anda yang berkulit jerawat menggunakan rangkaian produk Shaklee. NutriWhite sangat sesuai untuk kulit jerawat kerana sangat ringan dan tidak berminyak. Terdapat 16 jenis bahan yang botani dan mempunyai pH yang seimbang.

Ultimate Protection Whitening Lotion dengan spf 15 sangat ringan dan berkesan dengan hebat. Perlu digunakan pada waktu pagi. Bagi untuk malam pula gunakan Overnight Renewal Whitening Cream menyejukan kulit sangat kita menggunakan.

Kulit Berminyak
=> Iklim di Malaysia bercuaca panas menyebabkan sesetengah daripada kita memiliki kulit yang berminyak. Terutamanya di bahagian T zone dan sekitar hidung. Saya cadangkan anda menggunakan Enfuselle Balancing Moisturizer adalah krim pelembap yang paling ideal untuk kulit berminyak. Di rumuskan khas untuk menstabilkan pengeluaran lipid (minyak) ketika cuaca panas. Kulit menjadi tidak berminyak selepas menggunakan walaupun bekerja dia tempat yang panas.

Bagi anda yang mempunyai mempunyai masalah diatas boleh anda mencuba krim pelembap yang saya cadangkan itu. Perlulah anda mencari krim pelembap yang sesuai dengan anda agar kulit tidak menjadi semakin teruk.

Testimoni Admin:

Pada pengelaman saya dalam menggunakan pelbagai jenis krim pelembap pada saya krim pelembap shaklee ini yang paling bagus. Menggunakan pencuci muka, serum dan krim malam sangat terbaik hasilnya.

Kulit saya yang dulunya mempunyai masalah kulit kombinasi kini kulit wajah menjadi saya normal. Dengan penggunaan rangkai produk Shaklee memberikan kepuasan yang optimum untuk diri saya. Malah saya juga ada makan supplement tambahan bagi mendapatkan kesan kulit yang lebih cantik.

Gambar di bawah menunjukkan kulit saya semakin sihat dan tidak lagi kulit berminyak dan kusam.

Pertanyaan/Order

Untul mendapatkan krim pelembap yang saya sarankan anda boleh Whatassp ke 0179416675 khidmat nasihat yang diberikan adalah percuma.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge