GLA Complex Vitamin

Punca Hormon Tidak Stabil Atasi Dengan GLA Complex

Setiap orang mempunyai hormon dan fungsi tersendiri dalam badan lelaki mahupun wanita. Tetapi hormon jadi tak stabil disebabkan amalan gaya hidup. Jom kenalpasti punca hormon tidak stabil.

Punca Hormon Tidak Stabil

1. Tekanan

Tekanan yang tidak dikawal boleh menyebabkan pelbagai masalah termasuklah masalah mental. Anda perlu kawal tekanan bagi mengembalikan kestabilan hormon dalam badan.

2. Kurang Tidur

Punca hormon tidak stabil

Tidur yang tidak sampai 8jam boleh mengganggu hormon dalam badan. Sekiranya waktu malam tidak dapat rehat curilah masa pada waktu siang bagi stabilkan semula hormon dalam badan.

3. Gaya Pemakanan Yang Tidak Sihat

Punca hormon tidak stabil

Atur jadual makan dan pilih makanan yang penuh dengan nutrisi dan berkhasiat. Kalau anda pilih vitamin yang berkualiti tetapi gaya permakanan tidak jaga ia tidak memberi kesan pada kesihatan anda.

Jadi ubah cara pemakanan dan ambillah vitamin yang berkualiti sebagai penambah tenaga dan kesihatan dalaman dan luaran.

4. Minuman Kafein

Anda peminat tegar kafein? Jaga-jaga pengambilan kafein yang berlebih boleh mengganggu hormon dalam badan. Jadi ambil kafein bila perlu saja tau.

5. Kurang Ambil Sumber Omega-3

Nak dapatkan omega-3 perlulah dapatkan daripada ikan. Tetapi peratusan omega-3 dalam ikan sangat sedikit dan saya pasti tidak ramai sekarang ini suka makan ikan. Betul tak?

Antara 5 punca hormon tidak stabil kenapa hormon wanita selalu berubah-ubah. Tetapi anda jangan risau anda boleh kawal hormon dengan pengambilan supplement.

GLA Complex Bantu Stabilkan Hormon Dalam Badan

Kebanyakkan GLA (gamma-linolenic acid) dipasaran hanya dihasilkan daripada Evening Primrose Oil (EPO).

Tetapi bonus dengan GLA Complex ini diekstrak sepenuhnya daripada bunga borage yang mengandungi lebih 2 kali ganda daripada EPO.

Esktrak GLA daripada borage yang ditanam secara organik di kawasan Saskatchewan, Canada. Sebab itu, borage 3 kali lebih bioavailabiliti dan 3 kali lebih berkesan daripada EPO.

Punca hormon tidak stabil

Manfaat Utama GLA Complex Untuk Kawal Hormon

  • Mengawal selia estrogen dan testosteron

GLA membentuk protaglandin bagi mengawal selia hormon lelaki dan wanita. Ia juga dapat memperbaiki simptom PMS bagi wanita

  • Melambatkan menopaus

Gejala menopaus yang selalui di hadapi wanita adalah seperti hot flashes, insomnia, ketidakhadaman dan mengalami masalah depresi.

Bonus lagi kalau anda ambil GLA Complex dalam jangka panjang boleh melambatkan proses penuaan dan juga boleh mengetatkan uterus.

Apa tunggu lagi dapatkan segera GLA Complex ini. Anda boleh terus WhatsApp Linda untuk tempah.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge