Uncategorized

Produk Baby Yang Selamat Dan Semulajadi

Dan masuk bulan November 2017 ini, bermakna ada produk baru masuk Malaysia. Dengan senyuman bangga saya perkenalkan BabyShaklee. Sebenarnya bukan baru pada Shaklee Malaysia. BabyShaklee dah ada dekat Malaysia pada tahun 2009 kini ia pasarkan semula.

Sebagai seorang ibu pasti sangat prihatin terhadap produk mandian babykan?  Kita nak anak dalam keadaan selesa tanpa ada sebarang masalah.

– Banyak makanan rapu yang telah diberi pada kanak-kanak (World New, 14 Mac 2009)
– Produk penjagaan bayu yang mungkin terdedah kepada phthalate (Pediatrics, 1 Februari 2008)
– Pakar kanak- kanak berpendapat kanak- kanak perlu vitamin D (USD Today 11 October 2008)
– Pencemaran merkuri lebih terdedah kepada rantai makanan (ABC News, 18 septe,ber 2006)
– Bispiphenol-A boleh menyerap masuk dalam badan bayi dan kanak- kanak ( The Canadian press, 23 Februari 2009)
– Karsinogen 1,44- dioxane dijumoai dalam kebanyakan produk organik bayi dan kanak-kanak (Reuter, 14 Mac 2098)

Dan kalau anda nak tahu, banyak bayi lahir sudah terdedah kepada toksik dan bahan kimia berbahaya. Iaitu hampir 81 ribu kimia berdafter dengan EPA (tempoh 30 tahun). 20% daripada diuji dalam ujian toksik. Jadi 89% bahan ini banyak digunakan dalam kebanyakan produk penjagaan bayi dan kanak- kanak.

Fakta Yang Anda Perlu Tahu

1- Kanak- kanak tidak tahan dengan produk penjagaan rumah yang mana ia mudah menyerang kanak-kanak yang ada asthma. Seperti klorin yang biasa kita gunakan untuk mencuci rumah tetapi ia paling kerap berlaku keracunan. Risiko kepada kesihatan yang berisiko pada sistem otak dan saraf.

2- Bahan 1,4-Dioxance dan Formaldehyde di temui hampir 61% darioada kanak-kanak. Kebanyakan produk mandian, syampu dan lotion bayi dan kanak- kanak terdapat bahan bersifat karsinogen oleh EPA.

3- Phthlates bahan untuk wangian, terkenal dengan pengacau endocrine yang mana boleh menyebabkan iritasi kulit dan boleh memberi kesan negatif kepada sistem pernafasan, hati dan buah pinggang.

4- Bisphenol-A ditemui dalam bekas plastik polycarbonate iaitu pada botol bayi dan mainan. Bayi dan kanak-kanak lebih terdedah kepada bahan ini. 11x ganda lebih banyak berbanding orang dewasa dan boleh menyebabkan kanak-kanak lebih terdedah kepada toksin.

Produk Baby Yang Selamat Dan Semulajadi

Berita baik untuk kita semua dan dengan teruja bila dapat tahu bulan ini bakal di pasarkan di Malaysia. Antaranya;

1- Shakleebaby Gentle Wash
76% bahan semulajadi, termasuklah lavender dan chamomile. pH seimbang yang telah diuji sensitif. Kebanyakan produk babyi mengandungi 1,4-dioxance tetapi tidak pada ShakleeBaby. 100% selamat dan suci untuk bayi anda.

2- ShakleeBaby Soothing LotionDisebabkan nisbah permukaan kulit yang besar kepada berat badan, tubuh bayi akan menyerap dan kehilangan air dengan cepat. Ia boleh menyebabkan kulit bayi anda menjadi kering dan sensitif.

Jadi dengan minyak biji bunga matahari semulajadi dan mentega shea melembapkan. Lavender semulajadi dan chamomile melegakan. Dengan satu botol penuh boleh memberi alasan lebih banyak untuk memeluk baby anda.

3- ShakleeBaby Massage OilDengan bahan semulajadi yang sangat lembut dan sempurna untuk mengurut bayi anda pada bila-bila masa. Ia boleh buat sebagai pelembap selepas mandi. Dengan minyak bunga matahari semulajadi, lavender dan chamomile boleh melembapkan dan melegakan u tuk baby anda.

Ciri-Ciri Produk ShakleeBaby

– 100% semulajadi dan 73% Bahan semulajadi
– Telah diuji pakar kanak- kanak
– Telah ujian secara klinikal
– Tanpa iritasi
– Formula tidak memedihkan mata
– Diuji sensitif pH yang seimbang Hypoallergenic
– Tanpa paraben atau SLS (sodium lauryl sulfate)
– Tanpa 1,4 -dioxane atau fomaldehyde
– Tanpa pewarna tiruan
– Tanpa bahan wangian tambahan

Hasil Kajian Klinikal Produk ShakleeBaby;

– 98% Gentle Wash membersih dengan baik dan dibilas sepenuhnya
– 98% Soothing Lotion sangat mudah u tuk kulit
– 91%  ShakleeBaby Lotion adalah nongreasy
– 100% ShakleeBaby Massage Oil mudah menyerap kepada kulit baby anda.

Ia telah diluluskan dan menguji oleh oleh pakar kanak-kanak atau pediatricians. Jadi anda tidak perlu risau untuk gunakana pada baby anda kerana memiliki kredibiliti dan standart produk.

Siapa Boleh Guna ShakleeBaby?

– Baby anda
– Kanak-kanak
– Orang dewasa ada masalah kulit
– Ekzema dan psoriasis

Pertanyaan/Order

Nak abay anda sihat dan berpanjangan kami telah buktikan dengan kajian. Pilihan di tangan anda dan saya memilih yang terbaik untuk keluarga saya. Anda bagaimana pula?

Berminat untuk dapatkan produk Shakleebaby? Whataspp 0179416675(Linda) atau klik WhatAspp.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di norhaslinda.blogspot adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau kelewatan rawatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge