Uncategorized

5 Sebab Pori Wajah Terbuka Dan Rawat Dengan Supplement Yang Terbaik

Tanpa kita sedar diri kita ini yang menyebabkan pori-pori wajah terbuka. Bila pori-pori wajah terbuka buatkan kulit menjadi kasar dan seolah-olah ada kesan kawah. Ia boleh mencacatkan penampilan diri.

Tapi apakah sebab pori-pori wajah terbuka dan bagaimana nak kecilkan semula pori-pori? Teruskan baca artikal ini sampai habis tau.

Diri kita ini yang menyebabkan pori-pori wajah terbuka nampak lebih besar. Jom lihat satu persatu sebab-sebabnya.

Sebab-sebab Pori-pori Wajah Terbuka

1- Suka Picit Jerawat

Mesti diantara kita ini tidak boleh tengok jerawat hinggap dekat wajahkan? Pasti nk picit jerawat buang kesan nanah. Cara ini boleh menyebabkan kuman dan bakteria akan merebak dan sekaligus boleh berlaku keradangan. Minyak wajah bercampur bakteria ini akan menyebabkan kelenjar menjadi tersekat. Saat anda picit jerawat boleh memberikan kesan parut kawah jerawat. Kesan parut hitam jerawat pun sukar nak hilang.

2- Kerap Menyentuh Wajah

Perkara ini sering kita lakukan tanpa sedar. Perkara ini akan memindahkan bakteria daripada tangan ke wajah. Dengan ini akan menyebabkan liang pori wajah menjadi tersumbat dengan kotoran.

3- Tidak Cuci Wajah Sebelum tidur

Situasi ini kita sering lupa nak buat iaitu cuci wajah sebelum tidur. Kesan penggunaan mekap dan habuk akan menjadi kotoran ini terperangkap pada liang-liang pori wajah.

Walaupun letih sekali pun perkara ini jangan sesekali lupa lakukan. Padah akan mengundang kalau tidak disiplinkan diri.

4- Scrub Wajah

Sesekali apa kata kalau anda rajinkan diri dengan memanjakan wajah dengan membuat scrub. Supaya ia dapat menanggalkan sel-sel kulit mati yang ada diwajah. Sel kulit mati yang tidak dapat dibersihkan dengan betul inilah akan menjadikan kulit menjadi kusam dan pigmentasi.

5- Teknik Mekap Yang Salah

Suka pakai concealer? Hati-hati kalau menggunakan concealer kerana ia boleh menyumbatkan liang-liang pori. Teknik menggunakan mekap juga salah. Perlu membuat sapuan bedak atau foundation perlulah menghala kebawah. Ini boleh mengurangkan risiko kulit wajah anda tersumbat. Mekap yang berasaskan mineral ini sangat sesuai digunakan dan mudah untuk dibersihkan.

Dah tahukan sebab-sebab pori wajah terbuka? Dan bagaimana pula nak kecilkan pori-pori wajah ini?

Kecilkan Liang Pori Wajah Dengan Supplement

Liang pori yang kembali kepada bentuk asal akan mudah mendapat nutrisi dan lebih sihat. Kulit wajah yang sihat ini akan mengekalkan kesihatan kulit dengan pengambilan supplemeny yang berkhasiat.

Supplement yang terbaik akan membantu mencegah masalah jerawat dan juga kesan inflamasi dan kuatkan siatem imun tubuh badan. Bantu lundungi kulit kita daripada terus terdedah kepada bahaya alam sekitar.

4 Vitamin Bantu Kecilkan Pori Wajah.

1- Carotomax

Kaya dengan vitamin A penting bagi mengekalkan, membaiki dan mengukuhkan perlindungan tisu kulit wajah. Vitamin tinggi dengan antioksidan yang akan membantu mengeluarkan toksin daripada badan sekaligus mengurangkan masalah sebum.

2- Vitamin C Plus

Kecilkan pori wajah

Semua tahu vitamin C tinggi antioksidan bagi melindungi kulit wajah terdedah kepada radikal bebas. Vitamin C ini juga akan menghasilkan kolagen semulajadi yang ada dalam badan. Ia akan membaiki kulit dan melindungi siatem imun.

3- Omega Guard

Jika kulit kita kekurangan omega 3 asid lemak kulit akan mudah terdedah kepada masalh blackhead. Pembentukkan minyak dan sel kulit mati ini akan menyumbatkan liang kulit. Asid lemak omega 3 ini penting bagi mendapatkan kulit wajah yang sihat dan mengawal kulit bagi mendapatkan keanjalan kulit.

4- Collagen Powder

Kegemaran semua orang bagi meningkatkan kolagen dalam badan yang semakin lemah. Kolagen juga membantu mengecilkan liang pori wajah. Collagen powder ini lebih cepat kesan untuk mengecilkan pori-pori wajah.

Nak cantik berseri di hari syawal nanti? Jangan lupa sepanjang bulan Julai promaosi Collagen Powder yang membantu buat kulit anda lebih berseri.

Dengan nutrisi yang cukup dan lengkap sangat penting yang akan buat kulit wajah lebih muda daripada usia. Tak perlu bermekap tebal lagi dah dapat kulit yang cantik dan licin.

Untuk maklumat lanjut boleh terus WhatsApp Linda untuk dapatkan promosi Collagen Powder.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge