kerawat pasir parut jerawat

Penyebab Jerawat Diwajah Dan Atasi Dengan Vitamin Semulajadi Berkesan Seawal 14 Hari

Sejak akhir-akhir ini ramai pelajar mengalami masalah kulit wajah berjerawatkan. Apa sebernanya terjadi dan bagaimana pula jerawat boleh terjadi. Jika salah cara mengatasi jerawat ini ia akan mengundang padah pada kulit wajah.

Jerawat pasti dari dulu lagi kita sudah lali dengan masalah ini. Cuma bagaimana dan punca sebenar jerawat ini terjadi. Saya akan terang punca-punca jerawat.

Punca-punca jerawat:

Masalah Hormon: terjadi kepada kalang wanita yang akil baligh.  Ia terjadi disebabkan liang sebaceous yang mengeluarkan sebum lebihan yang lama-lama boleh menjadikan jerawat.

Masalah jangkitan bakteria: yang pastinya ramai mengalami. Tangan masing- masing gatal nak picit. Jadi sama sekali dilarang keras untuk kita memicit jerawat yang merah.

Pengambilan makanan: sebenarnya pengambilan makanan ringin juga boleh terjadinya jerawat di wajah. Makanan yang tidak berkhasiat seharusnya tidak diambil secara kerapnya. Kerana tidak bagus untuk kesihatan.

Stress: boleh juga terjadinya jerawat timbul. Sekiranya tekanan anda bertambah ia lagi memburukkan simptom jerawat anda. Dengan rawatan yang betul masalah jerawat akan dapat di atasi.

Penggunaan kosmetik dan alat solek: alat solek yang tidak di bersihkan dengan sempurna boleh menyebabkan bakteria terkumpul dan membiak. Begitu juga dengan penggunaan bedak asas. Make up yang tidak di cuci dengan sempurna boleh menyebabkan pori- pori di wajah tersumbat. Sekaligus sedikit demi sedikit kulit wajah menjadi kusam dan terjadinya jerawat. Jangan di pindang rendah terhadap perkara ini.

Pancaran cahaya matahari: cahaya matahari perlulah dielakkan. Baginya bekerja di bawah cahaya matahari rajinkan diri untuk mengguna topi atau sunblok untuk melindungi wajah dari terkena cahay matahari. Cahaya matahari boleh menyebabkan kita berpeluh dan sekaligus menyumbatkan pori- pori diwajah.

Pakaian: pasti ramai tidak tahu bahawa pakaian boleh menyebabkan jerawat terutamanya di bahagian belakang badan. Pakaian yang tercemar dengan peluh dan habuk boleh menyebabkan badan menjadi gatal lama kelamaan boleh menyebabkan masalah kelenjar di badan memerangkap segala kotoran.

Ada 7 punca jerawat ini boleh terjadi, yang paling penting kita perlukah kawal hormon badan kita dan jaga kebersihan. Bagi memudahkan anda untuk menyelesaikan masalah jerawat, samaada dibadan mahupun di wajah boleh cuba produk shaklee ini.. Ia akan membantu anda untuj mengatasi masalah ini dari dalam hingga terselah keserian diwajah anda.

Set lengkap untuk yang ada masalah jerawat:

Alfalfah
Detox semulajadi yang membantu untuk mendetoxkan kulit daripada kesan-kesan menggunakan produk yang mengandungi bahan kimia.
Garlic Complex
Ia berfungsi sebagai antibiotik semulajadi, yang ia membantu untuk menghapuskan bakteria yang ada pada kulit. Sebab itu orang Korea muka dia cantik sebab makan garliclah.
GLA Complex
Berfungsi untuk mengawal hormon anda. Keadaan hormon yang tidak stabil menjadi punca jerawat. Dengan gabungan minyak bunga borage dan vitamin E melengkapkan lagi untuk merawat masalah jerawat.
Vitamin C
Mengembalikan kolagen anda yang hilang. Vitamin C sangat bagus kerana mempunyai ‘sustained release’ jadi ia tidak membazir.
Vitamin E
Berfungsi untuk mengembalikan keremajaan kulit. Mempunyai antioksidan yang tinggi dalam merawat jerawat. Ia juga boleh menghilangkan parut jerawat. AWAS ‘tidak sesuai bagi anda ada jerawat batu’.
Energizing Soy Protein (ESP)
Ia membantu mengembalikan radiant kulit. Merangsang pembentukkan kulit dan otot. Rahsia Awet Muda.
Bagi yang ingin mencuba set lengkap ini boleh hubungi saya. Konsultasi secara percuma yang akan saya berikan kepada anda. Saya akan kongsikan pengalaman rakan- rakan yang berjaya atasi masalah jerawat ini.
Hubungi:
Linda
Shaklee ID: 1226457
SMS/WHATASSP:
017-9416675

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge