Basic H kutu kucing sesuai untuk cucian

Penghapus Kutu Kucing Paling Mudah Dan Murah

Siapa sayang kucing cuba angkat tangan?? Mesti ada pencinta kucingkan. Boleh di katakan kalau tak jumpa kucing dekat rumah memang tak boleh tidurlah.. Tapi buntu bila tiba- tiba si manja korang kena serang dengan kutu.

Sudah cuba pelbagai cara untuk hilangkan kutu kucing ini. Takkan nak buang kucing itukan. Tapi saya ada cara mudah nak hapuskan kutu kucing ini. Sebelum saya tunjukan cara apa kata korang kenalpasti dulu jenis- jenis kutu kucing ini.

JENIS-JENIS KUTU

1- Kutu Loncat/ FleaCtenochepalides felis adalah nama sainstifik bagi kutu loncat ini. Saiznya agak besar dan kita boleh lihat dengan jelas dengan mata kasar. Cara kutu ini adalah larikan diri adalah dengan cara melompat. Siklus hidup kutu ini cukup panjang, dan ia mampu bertahan diluar inangnya tanpa makanan hingga setahun.

2- Tungau/ Ear MitesIa sangat kecil dan bila ingin melihatnya perlu menggunakan alat pembesar. Sekiranya di telinga kucing korang ada kesan kotor atau bau itu tandanya kucing korang diserang tungau ini. Apabila kucing di serang tungau ditelinga sering garu dan menggelengkan telinganya secara berlebihan.

3- Kutu Bulu/ LyceKalau korang ada kucing berekor panjang cuba perhatikan bulunya, sekiranya terlihat kotoran seperti debu dan bergerak itu tandanya kucing korang sedang diserang kutu bulu. Kalau diserang kutu ini ia boleh merosakkan bulu si manja menjadi gugur dan kering.

4- Kudis/ Scabies

Sarcoptes scabiei atau bahasa mudahnya kudis. Kutu jenis ini sangat suka duduk dibawah permukaan kulit kucing. Aktifitas kutu ini akan meningkat apabila berada dalam keadaan kelembapan udara tinggi, seperti waktu malam. Kudis ini boleh berjangkit dengan manusia apabila terkena tubuh kita akan terasa gatal yang luar biasa.

Hati- hatinya bagi korang ada kucing yang diserang kutu. Jadi menghapuskan kutu ini korang boleh cuba menggunakan Basic H Organic Cleaning Concentrate.

TESTIMONI KUCING SAYA SENDIRI

Kali pertama saya menggunakan Basic H ini saya dapat lihat banyak kutu pada badan kucing saya. Dan kutu- kutu ini akan gugur bersama- sama siraman air ke badan si manja. Sangat mudah dan ia sangat selamat dan tidak pedihkan mata simanja. Tapi kalau boleh elakkan di kawasan sekitar mata kucing.

KELEBIHAN BASIC H

– Ia mempunyai kepekatan yang sangat tinggi 16 auns boleh dapat sehingga 48 gelen.
– Boleh digunakan untuk pembersihan serbaguna dan berkuasa.
– Menghilangkan kesan kotoran dan gris.
– Tiada toksik dan semulajadi
– Bahan surfaktan yang mampu biodegradasi

Tahukah anda pencuci serbaguna yang mengandungi toksin boleh meresap ke dalam tubuh badan melalui kulit atau sistem pernafasan. Bahan pelarut ada sintetik boleh mengganggu keseimbangan hormon. Jadi dengan bahan kepekatan pencuci Super Organik Basic H ini sangat selamat dan tidak mengandungi bahan peracun atau berbahaya.

Bagi korang nak hapuskan kutu kucing saya sangat sarankan kepada untuk gunakan Basic H ini. Ia sangat selamat untuk si manja tau. Pakai sedikit boleh hapuskan berpuluh- puluh kutu pada badan kucing korang.

Nak cuba Basic H ini boleh terus whataspp di 0179416675(Linda). Atau nak cara paling mudah korang boleh klik button ini.

Selamat mencuba?.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge