YOUTH Skincare

Naik Jerawat Selepas Guna Youth Skincare?

Kenapa naik jerawat selepas gunakan Youth skincare? Adakah kerana tidak serasi dengan kulit itu yang menyebabkan naik jerawat? Youth skincare ini betul ke bebas bahan kimia?

Naik jerawat

Rilex dan chill dulu semua, Linda faham perasaan anda selepas menggunakan Youth ini. Seperti artikal sebelum ini Linda ada terangkan produk Youth. Jadi anda boleh rujuk disana bagi mendapatkan jawapan yang selengkapnya.

Hilangkan Parut Jerawat Kembali Sekata

Struktur Kulit Wajah Naik Jerawat

Kulit kita mempunyai 3 lapisan iaitu epidermis, dermis dan fat. Setiap lapisan mempunyai fungsi tersendiri.

Epidermis adalah lapisan paling atas yang mana bila kulit mati dia akan salin kulit yang baru. Hampir 9% habuk yang ada dekat rumah kita adalah habuk daripada sel kulit mati kita.

Dengan ini, tempoh masa untuk salin kulit daripada bawah naik ke atas selama 4 minggu. Memandangkan epidermis ini adalah top kulit paling atas jadi ia sebagai melindungi kulit daripada terhidrat. Bagi mengekalkan kelembapan kulit dermis.

Oleh itu, bila sel kulit mati tebal bagaimana sel kulit yang lain nak dapat khasiat daripada skincare?

Walaupun, anda menggunakan serum atau moisturizer macam mana nak tebus masuk ke dalam epidermis. Sebab semua yang anda sapu hanya permukaan sel kulit mati bukan epidermis.

Disamping itu, Linda mula terfikir bagaimana anda menggunakan serum yang berharga RM10 @ RM20 untuk kulit. Sebab itu, kalau anda faham betul-betul tentang fungsi sebenar serum dan moisturizer ini adalah tembus masuk ke dalam kulit.

Dengan ini, produk skincare mahal sebab ia ada satu formula teknologi yang akan membantu untuk tembus ke dalam kulit wajah anda. Produk itu akan aktifkan dirinya di dalam kulit anda untuk terus tembus ke epidermis.

Oleh sebab itu, sewaktu anda menggunakan skincare Youth anda akan melalui sangat-sangat naik jerawat dulu. Kerana didalam skincare Youth mempunyai bahan aktif yang membantu merawat kulit wajah.

5 Bahan Aktif Dalam Skincare Youth Elak Naik Jerawat

1- Muscadine Grape

Naik Jerawat

  • Polifenol Muscadine Grape ini dalam proses paten bagi melindungi dan memperbaiki DNA sel. Dalam pada masa yang sama mampu menghalang kerosakan kolagen dan elastin.

2- Lotus Japonicus

Naik Jerawat

  • Youth Complex yang dalam proses paten, digabungkan dengan Lotus Japonicus bagi mengaktifkan protein Youth yang penting untuk menjana penjalanan semula sel bagi menghasilkan lebih kolagen, elastin dan fibrilin.
  • Youth Complex di hasilkan bersama dengan Lotus Japonicus dan Schisandra Chinensis Fruit Extract yang memberikan lebih banyak nutrien dan tenaga kepada kulit anda secara berstruktur.

3- Apple Stem Cell Extract

Naik Jerawat

  • Kajian menunjukkan bahawa Apple Stem Cell Extract mengaktifkan dan mempercepatkan pembaharuan sel kulit untuk kulit kelihatan lebih muda. Ia juga mengekalkan serta memperbaiki tisu supa kulit anda kelihatan lebih berseri dan lembut.

4- Schisandra Chinensis Fruit Extract

Naik Jerawat

  • Secara tradisionalnya, herba ini digunakan di China, Jepun dan Korea untuk melegakan dan menenangkan keradangan dan kegatalan kulit. Sesuai untuk semua sejenis kulit.
  • Schisandra Chinensis Fruit Extract akan menyokong struktur kulit muda dengan menyuburkan kulit dengan vitamin semulajadi dan antioksida.

5- Vital Repair+® Complex

Naik Jerawat

  • Vita Repair+® Complex yang mempunyai pelbagai paten memberikan nutrien antioksida dan vitamin- vitamin penting untuk menghalang radikal bebas yang merosakkan kulit dan menggalakkan tumbesaran sel sihat.

Tempoh Berkesan Skincare Youth

Jadi dengan 5 bahan aktif ini akan merawat kulit wajah anda naik jerawat tu. Kalau dah lapisan pertama rosak dengan naik jerawat apatah lagi bahagian lapisan yang kedua dan lapisan lainnya.

Tempoh bagi skincare Youth ini berkesan berbeza dengan setiap orang. Ada seawal seminggu dah nampak perubahan kulit ada yang lebih sebulan. Itu semua bergantung kepada cara pemakanan dan tahap kebersihan.

Kesimpulannya, Youth ini akan membantu merawat kulit wajah anda dengan perlahan tetapi berkesan. Sebab itu, kesannya lamanya untuk bebas daripada naik jerawat.

Kalau anda nak kesan lebih pantas dan cepat anda boleh ambil bersama-sama supplemen dari dalam. Seperti vitamin C, Coq Trol Plus, Collagen, ESP dan vivix.

Team Shaklee

Saya dan SID yang lain akan membantu anda sebaik mungkin bagi membantu mengurangkan masalah kulit wajah anda. Setiap sesuatu yang baik memerlukan masa yang untuk terima.

Ada sebab kami sebagai SID menggunakan dulu Youth sebelum diperkenalkan kepada orang ramai. Kerana SHAKLEE mahu kami SID ini faham akan fungsi setiap skincare Youth ini.

Jadi pilihan ditangan anda nak pilih yang 100% selamat atau anda kekal dengan masalah naik jerawat yang kemudiannya menjadi jeragat?

Naik Jerawat

Naik Jerawat

Pertanyaan

Bagi anda sebarang komen dan nak dapatkan skincare Youth anda boleh terus Whatsapp.

1 thought on “Naik Jerawat Selepas Guna Youth Skincare?”

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge