Uncategorized

Mudahnya hilangkan blackhead diwajahPasti ramai remaja diluar sana mengalami masalah blackhead kan?? Pelbagai cara telah dilakukan untuk hilangkan. Kini anda tidak perlu risau lagi dengan adanya vitamin ini pasti akan merubah hidup anda lebih ceria.
Apa itu blackhead?
Blackhead adalah sejenis jerawat yang pori yang terbuka. Ia adalah folikel rambut yang terbesar dan ia tersumbat disebabkan oleh minyak, sel kulit mati, kadang-kadang sisa- sisa make up dan juga debu kotaran.
Blackhead biasanya akan muncul di kawasan pipi, hidung, dada,dan juga punggung. Blackhead ini boleh di hilangkan dengan cara scubbing. Dengan cara scrubbing lembut ia mampu menanggalkan sel kulit mati dan minyak di kawasan wajah.
Jangan sesekali kita memicit blackhead ini kerana ianya akan menjadi lebih teruk dan kulit menjadi radang yang boleh mengundang kepada jerawat. Bagi anda yang baru saja ada masalah blackhead ini anda boleh atasinya dengan pengambilan vitamin carotomax.
Apa itu Carotomax
Mengandungi 6 varieti karotena, yang diekstrak dari rangkaian sayuran dan buahan. Ia juga bersifat antioksidan yang mana terhasil daripada rumpai laut, tomato, biji anggur, brokoli, marigold, epal, kentang, minyak sawit dan lain- lain lagi.

Para ahli nutrisi telah mencadangkan pengambilan sebanyak 5-9 hidangan sayuran dan buahan untuk mengekalkan konsentrasi beta karotena didalam darah. Secara tidak langsung dapat memelihara kesihatan penglihatan, kesihatan kulit dan dapat mencegah kanser.

Carotomax ini bukan saja untuk merawat masalah mata tetapi boleh menghilangkan blackhead juga. Walaupun sukar untuk percaya tetapi sememangnya terbukti bahawa ia mampu.

Adanya gabungan beta karotena ia mampu untuk membaiki kulit. Selain itu, ia adalah vitamin A terbaik, vitamin yang terawal pada tahun 1912.
Disamping itu, ia dapat meredakan penyakit kulit dengan pengambilan yang banyak ia mampu memulihkan masalah kulit seperti kulit kering, jerawat dan psoriasis.
Yang bagusnya vitamin ini dapat melawan kanser dan oksidasi. Kekerapan pengambilan beta karotena dapat mengukuh sistem imun, melambatkan penuaan dan dapat menyekat aktiviti bahan kanser dan menghalang pembentukkan sel-sel kanser.
Bagi anda yang menginginkan kulit yang cantik mulus seperti dulu anda boleh terus hubungi saya untuk dapatkan maklumat lanjut.
                                                Hubungi
Linda Aziz
Shaklee ID: 1226735
SMS/ WHATASSP:

017-9416675

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge