Omega Guard Vitamin

Minyak Ikan Bantu Kulit Wajah Lebih Lembap Dan Berseri

Manfaat minyak ikan bantu kulit wajah lebih dan berseri. Salah satu bahan utama supplemen bagi merawat masalah kulit. Minyak ikan ini dihasilkan daripada ikan tuna, salmon dan ikan kod.

Minyak ikan

 

Ikan-ikan ini sangat kaya dengan sumber protein, asid lemak omega-3 seperti DHA dan EPA yang berkesan untuk melindungi imuniti tubuh.

Selain itu, kandungan asid lemak omega-3 diperlu bagi kesihatan lebih kekal sehat. Tetapi, tahukah anda minyak ikan sangat bermanfaat untuk kulit wajah. Terutama yang mempunyai masalah jerawat dan jeragat.

Bagaimana cara menghilangkan jerawat?

Minyak Ikan Untuk Kulit Wajah

1. Melembapkan kulit

Omega-3 ini akan membantu melindungi kulit daripada rosak akibat sinar matahari. Pengambilan secara konsisten akan membantu melembapkan kulit dan elak berlaku kesan penuaan akibat sinaran matahari.

2. Menghilangkan Jerawat

Omega-3 ini akan membantu mengawal kelebihan hormon yang menyebabkan sebum terlalu aktif sehingga terjadinya jerawat.

3. Anti Radang

Omega-3 ini sangat kaya dengan sifat anti radang atau anti inflamasi. Ia akan membantu mengurangkan sakit bengkak dan kemerahan. Ia akan menghalang bakteria daripada terus ada dalam kulit wajah sangat elok bagi yang ada jerawat amalkan ini.

Begitulah kebaikannya terhadap kulit wajah. Namun, sebelum anda memilih supplement pastikan anda mendapat nasihat daripada doktor.

Tapi anda jangan risau, di Shaklee mereka telah menghasilkan supplemen yang terbaik untuk kulit wajah terutama yang mempunyai kulit berjerawat dan jeragat.

Pilih minyak ikan berkuali tinggi bagi membantu anda atasi masalah jerawat. Bagi anda yang nak dapatkan supplement terbaik dan selamat anda boleh terus WhatsApp Linda untuk tempahan.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge