Cara hilangkan jerawat GLA Complex hilangkan jerawat batu minyak bunga borage penyebab jerawat batu

Menghilangkan Jerawat Dan Bekasnya Dengan 5 Manfaat Minya Bunga Borage Kesan Jerawat

Zaman yang super moden ini terdapat banyak produk yang boleh hilangkan jerawat. Tetapi tahukah anda bahawa bunga borage ini boleh menghilangkan jerawat dan ia boleh memulihkan kesihatan yang lebih baik.

Ia adalah bunga borage tumbuhan yang boleh dapat di seluruh Eropah dan Amerika Syarikat. Berikut beberapa cara yang boleh bantu hilangkan masalah jerawat dengan dengan baik.

5 MANFAAT MINYAK BUNGA BORAGE

1- Memperbaiki Tekstur Kulit

Kandungan asid gamma linolenic (GLA) yang ada pada dalam minyak borage. Ia merupakan faedah yang terbesar terhadap kulit. Asid lemak ini tidak boleh dihasilkan oleh tubuh badan kita. Bermaksud anda perlu ambil sumber lain seperti minyak bunga borage. 

Gambungan minyak bunga borage dengan Omega ia dapat membantu kesihatan tulang, mengawal metabolisme, mengekalkan sistem pembiakkan dan merangsang pertumbuhan kulit. Pertumbuhan kulit yang baru ia dapat membaiki tekstur kulit lebih cantik dan sihat.

2- Mengurangkan Keradangan

Bila badan menukar GLA ke dalam dihomo-y-linolenic(DGLA) akan membantu melawan keradangan. Bila keradangan banyak berlaku ia boleh memberi masalah pada kulit termasuklah jerawat. Jadi ambil GLA ini untuk hapuskan jerawat.

Anda boleh dapat manfaat minyak bunga borage ini sekiranya anda jaga pemakanan bagi mengelakkan keradangan. Jadi kurangkan gula, susu, dan lemak trans.

3- Melancarkan Pengaliran Darah

Kajian menunjukkan dengan mengambil GLA ini dapat membantu menggalakkan aliran darah. Aliran darah yang baik dapat mengeluarkan toksin dalam badan. Kalau toksin dalam badan banyak itu yang menyebabkan terjadi jerawat. Badan memaksa toksin keluar dari kulit. Bila liang pori tersekat maka terhasillah jerawat.

Darah akan membawa oksigen dan nutrien ke semua sel dalam badan termasuklah kulit. Aliran darah yang baik boleh menyuburkan sel-sel kulit dan memelihara kulit agar tidak ada jerawat. Jadi minyak bunga borage sangat penting untuk hapuskan jerawat.

4- Mengawal Hormon

GLA ini akan membantu mengekalkan keseimbangan hormon. Kebanyakkan wanita akan mengalami masalah hormon. Ketidak seimbangan hormon sewaktu PMS akan mengakibatkan masalah jerawat timbul.

Anda yang mempunyai hormon tidak stabil ia disebabkan kekurangan Omega-6 dan GLA. Itu sangat penting bagi mengelakkan terjadinya jerawat semasa period.

5- Membantu Mengawal Tekanan

Tekanan terjadi boleh menjadi banyak punca dalam pelbagai perkara. Tekanan dan jerawat ia mempunyai kaitan. Dengan tekanan boleh membuatkan lebih banyak penghasilan sebum. Iaitu minyak yang bercampur dengan bakteria dan sel kulit mati yang akan menyumbat folikel rambut.

Baca:Makanan Penyebab Jerawat Bengkak

Pada sejarah dulu memberitahu minyak bunga borage ini dapat merawat tekanan yang lebih dikenali sebagai ‘herba kegembiraan’. Lelaki yang ambil minyak bunga borage ini terbukti dapat membantu mengatasi masalah denyutan jantung laju dan tekanan darah yang disebabkan tekanan (stress).

Jadi dengan pengambilan minyak bunga borage ini dapat menghilangkan jerawat. Ia akan melawan jerawat yang selalu dialami oleh anda yang tidak keseimbangan hormon, keradangan, tekanan, aliran darah yang kurang.

Amalkan GLA Complex ini setiap hari agar ia boleh memberi manfaat terhadap kulit anda.

APA KATA MEREKA?

Jom pakat ramai-ramai hari ini untuk dapatkan GLA Complex dengan harga istimewa dan mendapat konsultasi yang terbaik untuk anda Insyallah. Boleh whataspp di 0179416675 Linda atau klik button.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge