Vitamin Zink Plus

Manfaat Zink Plus Shaklee Tambahkan Zink Dalam Kehidupan Harian Anda

Alhamdulilah, akhirnya manfaat vitamin Zink Plus Shaklee kita boleh dapatkan kembali. Kali ini vitamin Zink Plus sudah berwajah baru dan lebih baik untuk tahap diri.

Manfaat Zink Plus

Vitamin Zink Plus lebih di kenali sebagai vitamin zink complex. Yang sangat bagus untuk kesihatan tubuh badan, rambut dan kekuatan lelaki.

Dengan manfaat Zink Plus Shaklee kini anda dah boleh dapat disemua cawangan dan juga pengedar Shaklee anda.

Manfaat Zink Plus Shaklee Dalam Kehidupan Harian Anda

Zink merupakan salah satu mineral yang penting untuk tubuh kita. Ia adalah mineral yang perlu untuk tubuh iaitu essention mineral. Tubuh badan kita tidak boleh menghasilkan zink jadi perlu ambil daripada diet harian.

Oleh itu, setiap hari perlulah ambil mineral ini supaya lengkap untuk tubuh.

 

Selain daripada itu, zink juga merupakan mineral yang penting dalam menyokong dan mengaktifkan lebih daripasa 200 jenis enzim dalam badan kita. Dan enzim ini akan membantu dalam mengoptimumkan sel-sel dalam badan lebih bagus lagi.

Kebaikan Zink Plus Shaklee Untuk Tubuh Badan

Banyak kebaikan zink yang boleh dapat salah satunya penting untuk tubuh adalah membantu melawan jangkitan. Kerana ia akan membantu menyokong sistem imunisasi dalam badan kita.

Manfaat Zink Plus Shaklee Untuk Kesihatan

 

Manfaat zink plus

  • Kesihatan Imun

Zink akan membantu mengaktifkan sel imun. Ia lebih kepada T-sel dalam badan. Apabila T-sel aktif ia akan membantu respond dengan lebih bagus dan juga boleh bantu kesan sel kanser dalam badan kita

  • Rambut Yang Lebih Sihat

Zink sangat penting untuk menggalakkan rambut anda lebih tebal dan lebih sihat. Anda yang mempunyai zink yang rendah dalam badan folikel rambut mudah rapuh dan mudah terurai.

Bagi anda yang mempunyai rambut gugur sangat digalakkan ambil zink. Selain daripada itu, oleh kerana zink juga membantu untuk sintesis DNA dan RNA dalam sel rambut.

Ia juga akan menyokong sel division ataupun pembahagian sel untuk bahagian rambut bagi rambut yang kuat dan lebat. Sangat digalakkan mengambil zink sebagai salah satu kompenan untuk aktifkan sel-sel rambut anda tumbuh dengan lebih sihat dan subur.

  • Kesihatan Kognitif / Kesihatan Minda

Ia akan membantu meningkatkan daya ingatan pembelajaran dan juga membantu untuk mencegah penyakit berkaitan dengan minda. Boleh di kaitkan dengan usia seperti alzheimer.

Jadi, zink bantu mengawal folikel yang dalam neuron untuk sambungkan dengan neutrameter. Dengan kata mudah, membantu untuk ingatan pembelajaran dan fokus.

  • Membantu Penyembuhan Luka

Zink akan menghasilkan sel baru dan juga mempercepatkan sembuh luka adalah manfaat zink plus yang boleh anda dapat.

Kalau anda lihat kebanyakan krim untuk merawat kulit biasanya ada zink. Zink akan bantu untuk keringkan luka dengan cepat dan juga bantu mengelakkan daripada bakteria ada ditempat luka itu.

Apabila di sertai bersama DNA sintesis sel jadi penyembuhan akan jadi lebih optimum.

Ada dua proses yang berlaku ketika proses penyembuhan luka

  1. Sel divison akan bantu cepat rawat luka
  2. Elak bakteria ada dibahagian luka
  • Sistem Pembiakan Lebih Sihat

Apabila dikaitkan dengan pembiakan ia lebih kepada lelaki. Sebab ia, akan bantu meningkatkan fungsi kualiti dan kuantiti sel sperma. Jika juga bantu sistem pembiakan wanita iaitu ovum.

Pembiakan ini boleh dikaitkan kesihatan prostant lelaki. Ada juga kajian menyatakan mengelakkan berlakunya mati pucuk dikalangan lelaki. Kebaikan zink untuk lelaki sangat banyak terutama sistem pembiakan.

 

Manfaat zink plus

  • Tenaga Dan Stamina

Zink dibantu untuk menggalakkan kekuatan otot dan daya kekuatan ketahanan. Biasa bila bertanya mengenai tentang otot pasti berkait dengan protein, kalsium dan magnesium.

Tetapi,

Selain daripada itu, kalsium dan magnesium, zink juga merupakan untuk kekuatan daya tahan otot. Jadi secara tidak langsung ia menyokong dan memberi tenaga kepada stamina pada diri.

  • Kulit Yang Sihat

Untuk kulit yang sihat mesti fikir kulit tidak mempunyai masalah terutama masalah jerawat. Oleh kerana zink ini mineral yang penting untuk badan, hormon regulation dan ia membantu mengawal hormon teststeroid.

Hormon teststeroid boleh menyebabkan penghasilkan jerawat jika ia tidak seimbang. Jadi zink ini akan bantu secara tidak langsung untuk mengelakkan dan mengurangkan masalah jerawat pada kulit kita.

Cara lain untuk zink bantu kulit lebih ia juga membantu menyokong sintesis kolagen. Selain daripada itu, zink juga bantu mengelakkan pembiakan bakteria.

Kalau anda yang mempunya masalah pori terbuka, sebenarnya kalau anda ambil cukup zink pada badan ia juga mengelakkan pada bakteria itu tumbuh pada liang pori. Jadi boleh mencegah dan mengurangkan risiko penghasilan jerawat.

Manfaat zink plus

 

Kesimpulannya,

Zink plus Shaklee ini sangat-sangat penting untuk keperluan harian kita. Kalau anda nak dapatkan Zink Plus ini ada boleh terus Whatsapp Linda.

 

Order sekarang

1 thought on “Manfaat Zink Plus Shaklee Tambahkan Zink Dalam Kehidupan Harian Anda”

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge