CoQ Trol Plus Hilangkan jerawat kulit sensitif Kurangkan Kolesterol Rawat jerawat Tonik awet muda Ubat jerawat vitamin jerawat

Makanan Penyebab Jerawat Dan Bengkak Jerawat Boleh Atasi Dengan CoQ Trol

Adakah anda perasan yang setiap makanan menyebabkan jerawat? Ada yang mengatakan bahawa makanan menyebabkan jerawat. Tetapi hampir 80 peratus bersetuju makanan juga punca terjadinya jerawat.

Ia masih bergantung kepada alahan seseorang terhadap makanan seperti kekacang mahupun makanan laut. Saat anda makan makanan ringkas karbohidrat seperti nasi putih, roti putih, kuih muih dan pastries.

Semua ini akan menyebabkan insulin dalam badan akan menjadi tinggi. Keadaan ini akan menyebabkan insulin akan berlipat ganda keluaran minyak dipori- pori wajah. Bila pori tersumbat mulalah ‘gunung berapi’ timbul iaitu jerawat.

Sebelum saya terlupa, gula yang diambil akan ‘lepak’ bersama dengan protein di kulit. Keadaan protein yang mulus dan cengkangkan kulit akan menjadi kendur. Disebabkan gula yang akan memecahkan protein- protein pada kulit.

Ia tidak termasuk dengan keadaan kolagen yang ada pada kulit. Saat kolagen dan gula bercampur ia menjadi satu proses pembantaian kolagen oleh gula yang dinamakan glycation. Nak kulit cantik tanpa cela elakkan pengambilan gula putih bagi mengelakkan kulit menjadi gelebeh dan kendur.

Bagaimana Nak Lambatkan Pembentukan Glycation?

CoQ Trol. Ia adalah rahsia terbesar yang paling baik sekali. CoQ Trol ini ada mekanisme menghalang pembentukan AGE protein. AGE adalah singkatan daripada Advanced Glycation End product.

Bagaimana AGE Ini Terbentuk?

AGE terbentuk daripada 2 sumber iaitu:-

  1. Daripada makanan yang kita ambil
  2. Dihasilkan tubuh badan sebagai proses penuaan.

Jika anda terlalu banyak makan makanan gula yang tinggi ( glyceramix index/ index glisemik) yang tinggi maka dengan cepat proses kemunculan AGE.

AGE ini akan menghalang dan menyekat fungsi pada sel yang normal. Jika banyak timbunan protein AGE semakin meninggi. Jadi tubuh terdedah kepada pelbagai penyakit.

Sebab itu dengan promosi awal tahun CoQ Trol ini dijual semula selepas di berhenti seketika. Ramai peminat tegar dengan CoQ Trol ini ia menjadikan anda lebih cergas dan paling penting boleh awet muda. Kalau nak bandingkan usia kita dengan rakan sebaya.

Makanan penyebab jerawat

 

Makanan penyebab jerawat

Baca: Kehebatan Anggur Muscadine

Bagi anda yang berminat untuk merasakan sendiri kehebatan CoQ Trol ini boleh terus hubungi di 0179416675(Linda) atau klik button. Insyallah saya akan berikan konsultasi yang terbaik untuk anda.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge