Uncategorized

Tumit Kaki Pecah Atasi Dengan Produk Berkesan Dan Selamat

Lembutkan tumit kaki pecah sangat sukar. Kerana tumit kaki adalah bahagian kulit tebal dan mudah sangat kering. Tumit kaki pecah jadi tidak selesa untuk gunakan selipar kerana nampak rekahan di tumit.

Tumit Kaki Pecah

Ada satu laman kesihatan HealthLine, berkata tumit kaki pecah, kering atau menggelupas adalah masalah dihadapi hampir 20% manusia. Ia lebih cenderung kepada golongan wanita.

Cara Lembutkan Tumit Kaki Pecah Dengan Berkesan

1- Sapu Losyen/Pelembap

Cara paling berkesan yang boleh dilakukan dengan mudah. Pilih losyen daripada sumber bahan organik, tiada penwangi dan tidak mempunyai bahan kimia.

2- Minyak

Selain daripada itu, menggunakan losyen, anda juga boleh menggunakan minyak. Seperti minyak zaitun, minyak kelapa dan juga minyak almond.

Minyak ini sangat bagus kerana ia akan meresap jauh ke dalam kulit. Jadi kulit lebih lembut dan meningkatkan tahap kelembapan pada tumit kaki.

3- Getah Betik Muda

Amalan tradisional seperti menggunakan getah betik muda sangat bagus. Paling mudah dan sangat berkesan untuk menghilangkan tumit kaki pecah.

Anda hanya perlu gosok getik betik pada tumit kaki, biar sehingga kering dan bilas dengan air. Amalkan secara kerap anda akan dapat lembutkan tumit kaki.

4- Jaga Kebersihan Dan Kesihatan Kaki

Nak dapatkan kaki yang cantik perlulah menitikberatkan rutin kebersihan dan kesihatan kaki seperti mana kita menjaga kulit wajah.

Elakkan terlalu kerap menggunakan kasut tumit tinggi. Kerana postur badan yang tidak seimbang boleh menyebabkan kekeringan pada tumit kaki.

Di samping itu, jangan lupa minum air secukupnya dan ambil makanan yang seimbang dan penuh khasiat.

Pada pengalaman Linda sendiri yang pernah amali masalah tumit kaki pecah sangat-sangat tidak selesa. Tapi hari ini Linda bongkarkan rahsia melembutkan tumit kaki pecah.

1- Losyen Herba Blend

Losyen herba blend ini adalah multipurpose yang sangat sesuai untuk sesiapa saja. Losyen herba blend ini sangat sejuk dan cepat meresap ke dalam kulit.

Tumit kaki pecah

2- Advanced Renewal Night Cream (Light) Youth

Siapa kata krim malam tak boleh guna sebagai losyen? Dengan Youth anda boleh sapu bahagian kulit yang kering seperti di tumit kaki pecah, lutut dan siku anda yang kering.

Menggunakan krim malam Youth pada malam hari anda boleh rasa kelembutan pada besok harinya. Sangat jimat kerana bukan saja kulit wajah cantik tetapi boleh lembutkan tumit kaki.

Tumit Kaki Pecah

Tumit Kaki Pecah

Nak tahu cara menggunakan krim malam ini untuk lembutkan tumit kaki? Anda kena terus Whataspp Linda untuk tips dan cara menggunakannya.

Order sekarang

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge