Uncategorized

Langkah-langkah muka pucat tanpa make up

Oh!! No Pallor

Tahu tak muka kita akan jadi pucat bila tanpa make up. Tak percaya tengok ini.
Sebenarnya kulit wajah boleh berubah dengan dengan make up. Daripada kulit kulit kita ada jerawat boleh tukar menjadi glowing. Dari hidung kembang bertukar menjadi mancung. Itu semua hasil daripada teknik mske up.
Rasa-rasa kamu bila dah biasa pakai mske up tebal nak tak buat buang make up tu depan orang lain??
Jawapannya memang takkan. Sebab apa tanpa make up orang boleh tahu kulit wajah kita ada masalah ataupun tidak. Secara tidak langsung tahap keyakinan kita akan berkurangan. Disini bukan nak kata salah tapi sepatutnya kita perlu peka dengan keadaan diri kita. Sayangkan kulit wajah kita agar boleh bernafas dengan sempurna.
Tapi bagi yang biasa bermake up janganlah sampai tiba-tiba tak make up. Mahunya orang kata mayat hidup. hihihi,, just kidding.
Langkah untuk tanpa make up tebal:
       Bagi yang sentiasa setia dengan foundation ke counselor ke cuba dalam seminggu atau sebulan untuk tidak pakai. haipp!!! Janganlah nak terus marah sabar.. Banyak step.

Untuk hari pertama tanpa foundation, gunakan bedak CC@ BB cream. Walaupun kita tengok lebih sama fungsinya, sebenarnya tidak. Kerana BB@ CC krim ini mudah untuk di tanggalkan. teksturnya tidak likat seperti foundation. 


Bila tahap ke yakinan sudah hampir tercapai boleh guna step ini iaitu, hanya menggunakan compax powder. Ucap selamat tinggal kepada BB@CC krim. 

Compax powder sememangnya ada yang kata boleh tahan sehingga 8jam. Betul tu kalau duduk kerja dalam opis. Habis yang kerja sesekali bawah matahari agak-agak dapat ke tahan 8jam?? Tidakkan. So dari situ kita boleh tengok  muka kita tanpa make up. Secara tidak langsung orang boleh tengok muka yang natural beauty jangan takut.
Sebenarnya bagi nak biasa guna compax powder memang susah. Tanpa keyakinan boleh berubah. Tapi mudah je nak nampak muka kita ada seri boleh pakai lipstik yang color merah yang kebih kurang  color bibir. Seri wajah akan terselah secara semulajadi.

Step yang terakhir, gunakan baby powder. huhuhu… Agak-agak boleh ke?? Susah sangat. sebab sewaktu kita sapu diwajah ia akan tapi selepas beberapa jam baby powder akan hilang debgan sedirinya. Kerana bedak jenis ini bersifat sementara. dari situ orang akan terbiasa debgan kulit wajah kita tanpa make up tebal. 
Semua langkah diatas dah ikut kita bolehlah bebaskan kulit kita dari sebarang masalah.

Jerawat pun segan-segan nak tumbuh tau sebab kulit kita bebas dari bahan kimia, ataupun paraben. Tapi sangat-sangat penting janfan lupa cuci wajah 2X sehari.
Jika masih ada masalah jerawat, jeragat, kulit kusam.??
  • Amalkan Vitamin C. Boleh bagi kolagen semula jadi
  • ESP. Dapat tukar sel kulit baru
  • Vitamin E. Boleh kurangkan jearawat, lembabkan kulit. Tidak sesuai yang kulit berminyak
  • GLA Complex. Dapat lemvabkan kulit, atasi jerawat, jeragat
Bagi sesiapa yang ingin bebaskan kulit wajah dengan make up boleh try tips dekat atas itu. Kalau rasa ia sangat membantu anda boleh share.
Untuk yang nak dapatkan kulit bebas dari jerawat, jeragat atau saja nak bagi glowing kulit wajah boleh  hubungi saya. Atau tinggalkan komen dan no telepon.

ID:1226735
Whatassp Linda: 017-9416675
Pengedar: Wangasamaju

2 thoughts on “Langkah-langkah muka pucat tanpa make up”

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge