Uncategorized

Cara Mengatasi Kulit Kering Dan Mengelupas Dengan Supplement

Semua orang nak memiliki kulit cantik seperti artis, terutamanya perempuan. Nak kulit cantik dan tidak kusam bila berdepan dengan orang sekeliling kita kan?

Kulit kering dan mengelupas

Pernah tak rasa rendah diri saat mengalami masalah kulit kering dan mengelupas, kusam ataupun berjerawat. Pasti rasa tidak selesa dengan keadaan begitukan.

Jadi jangan terlalu biarkan kulit berterusan kering dan kusam, jika tidak dijaga dari dalam pasti luaran akan menjadi lebih teruk.

Cara Mengatasi Kulit Kering Dan Mengelupas

☑ Menggunakan Pelindung UV


Menurut kata pakar kecantikkan di SPA, sangat menyarankan menggunakan krim pelindung UV ketika keluar rumah. Walaupun bekerja dibawah aircond mahupun panas terik. Jadi nak cantik kena rajin pakai krim pelindung UV. SANGAT PENTING!!

☑ Makan Makanan Seimbang
Kurangkan pengambilan minyak dan berlemak tinggi lebihkan makan sayur-sayuran dan buah-buahan. Pengambilan nutrisi ini sangat penting ia dapat menghilangkan masalah kulit kering dan mengelupas.

☑ Gunakan Masker
Rehatkan diri dengan menggunakan masker sekurang-kurangnya 2-3x seminggu. Ia dapat mengekalkan kesegaran dan melembapkan kulit wajah.

Sebagai contoh, gunakan bahan-bahan seperti tomata, timun, yourt ataupun gunakan ESP, Alfalfah Complex dan Vitamin E sebagai masker.a

Bahan ini sangat jimat dan murah untuk membuat masker. Biarkan selama 30minit atau sehingga kering anda dah boleh dapatkan kelembapan kulit wajah anda.

☑ Pakai Krim Malam Sebelum Tidur
Krim malam selalu diabaikan dalam seharian kita. Bila dah penat bekerja siang hari malam terus tidur. Lebih bahaya kalau tidur dengan menggunakan mekap.

Malam adalah waktu terbaik untuk merawat kulit wajah dan kulit bernafas dengan lebih baik. Gunakan krim malam bagi mendapatkan kelembapan kulit pada siang hari.

Dengan ini kulit tidak lagi kering dan menggelupas.

☑ Jangan Stress

Kawal diri daripada terus menjadi stress kerana ia boleh memberi kesan kepada kulit kering dan menggelupas. Lakukan aktiviti riadah bagi rehatkan minda dan menggurangkan masalah stress.

☑ Minum Air Kosong
Air sangat penting bagi memberikan kesegaran kepada kulit dan tubuh badan. Minum air kosong secukupnya dengan mengambil sekurang-kurangnya 8gelas sehari.

☑ Ambil Vitamin Tambahan
Jadikan rutin harian kita dengan mengambil vitamin tambahan untuk kulit kita. Kalau anda lihat artis-artis pastinya mereka mengambil vitamin tambahan bagi memastikan kulit mereka sentiasa sihat dan cantik.

Vitamin tambahan yang sesuai untuk kulit kering dan menggelupas adalah vitamin C, Vitamin E, Kolagen, B Complex dan juga ESP.

Vitamin Untuk Kulit Kering Menggelupas

Vitamin C

Vitamin Kulit Kering Dan mengelupas
Ia akan meningkatkan kolagen dalam badan dengan secukupnya. Vitamin C dapat atasi masalah kulit kering dan mengelupas, perbaiki tekstur kulit dan akan melindungi kulit daripada terus menjadi rosak.

Kalau nak kulit sihat dan cantik kenalah amalkan vitamin C ini baru kulit cantik.

Vitamin E

Sangat terbaik bagi menggurangkan bekas parut, bekas luka, menjaga keanjalan kulit, melembapkan kulit daridapa terus rosak. Sangat disarankan mengambil banyak kekacang, buah zaitun, juga bayam yang kaya dengan vitamin E.

Rawatan luar dan dalam sangat penting bagi mendapat pelindungan vitamin E untuk kulit daripada terus terdedah sinaran UV.

Vitamin B Complex

Vitamin B yang boleh dapat daripada oatmeal, pisang dan telur. Vitamin B mempunyai nutrisi iaitu biotin yang sangat bagus untuk pertumbuhan kulit, kuku dan sel- sel rambut. Kekurangan vitamin B boleh menyebabkan kulit menjadi kering dan rambut mudah rosak.

Energizing Soy Protein

Testimoni Kulit Kering dan Mengelupas
ESP adalah sumber protein yang baik untuk kulit. Adanya ESP ini ia dapat memberikan kelembapan kulit. Lengkapnya sumber protein dengan 9 asid amino yang terbaik untuk kulit lembap.

Bagi anda yang masih keliru tidak tahu nak pilih vitamin yang sesuai untuk kulit kering dan menggelupas boleh terus WhatsApp Linda

DRY
SKİN

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge