ESP

Kekurangan Protein Punca Utama Parut Sukar Hilang

Ramai yang tidak tahu kekurangan protein boleh menjadi punca parut sukar hilang. Terutama sekali bagi masalah parut jerawat dan parut luka pembedahan.

Kekurangan protein

Ya. Linda pasti anda berasa malu kerana parut sukar hilang. Kekurangan protein ini menjadi penyebab utama kepada parut sukar hilang. Jom ketahui sebab lain parut sukar hilang.

Sebab Lain Kekurangan Protein Menjadikan Parut Sukar Hilang

1. Kekurangan Vitamin C – Setiap hari kita akan kehilangan vitamin C dari dalam badan kita. Badan kita tidak boleh menghasilkan sendiri vitamin C jadi ia perlu ambil melalui pemakanan.

Sebab itu, penting ambil vitamin C supaya kulit mampu menghasilkan kolagen bagi membaikpulih kulit yang berparut, berkedut dan kesan-kesan lebam parut.

2. Toksin Terkumpul Dalam Badan – Ini ramai yang tidak tahu pengumpulan toksin ini boleh menyebabkan parut sukar hilang. Paling terbaik sebelum anda mengambil sebarang supplemen anda hendaklah buang toksin dalam badan.

Detoks setiap bulan dapat memberikan penyerapan nutrisi melalui makanan seperti ikan yang kaya dengan sumber protein dan buah-buahan yang banyak sumber vitamin C. Jadi proses baikpulih kulit sel menjadi lebih cepat dan berkesan.

3. Kurangan Kafein – Kafein sangatlah tidak bagus untuk kesihatan kerana ia boleh melambatkan proses baikpulih sel kulit. Bagi anda yang nak pulihkan parut lebih baik berhenti minum.

Cara Atasi Parut Dengan Berkesan Dengan Sumber Protein

Kekurangan protein

Energizing Soy Protein (ESP) dihasilkan daripada kacang soya yang non- GMO yang akan membantu baikpulih sel kulit.

Protein ini berperanan penting dalam baikpulih sel tisu kulit dan akan menyerap vitamin lain dengan ke semua sel. Sebab itu, anda boleh lihat dengan kekurangan protein ini ia menjadi sukar untuk hilangkan parut. Kerana tanpa protein ia sukar membina sel-sel kulit yang baru.

Jadi ambil ESP ini akan membaiki sel rosak, membina sel-sel kulit yang baru, membuang sel rosak yang mana menjadi penyebab utama parut. ESP ini akan membantu penyerapan vitamin dengan lebih cepat.

Nak kesan lebih optimum anda boleh ambil bersama-sama dengan vitamin C. Pengambilan Vitamin C ini akan bekerjasama dengan protein baru membina dan memblok sel-sel baru bagi menghilangkan parut dengan lebih cepat.

Pengambilan Vitamin C akan menghasilkan kolagen dalam badan secara semulajadi. Parut hilang kulit lebih cerah dan gebu dengan gabungan vitamin C dan protein ESP.

Kulit Mulus Tanpa Jerawat 

Kekurangan protein Kekurangan protein Kekurangan protein Kekurangan protein

Jangan tunggu lagi dapatkan kebaikan protein anda hari ini untuk atasi masalah parut. Anda boleh terus WhatsApp Linda untuk tempahan.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge