Jerawat kebaikan vivix kelebihan vivix masalah kulit berjeragat Tonik awet muda Vivix

Kehebatan Anggur Muscadine Untuk Kekal Awet Muda- Vivix Pilihan Kami

Tahukah korang bahawa Allah telah mencipta buah yang sangat menakjub dan paling bermanfaat untuk kesihatan. Anggur Muscadine ada sejenis anggur yang paling besar. Anggur Muscadine ini mempunyai 20 kromosom berbanding anggur lain yang hanya ada 19 kromosom.

Apa yang sangat unik dengan Anggur Muscadine ini ia membawa gen yang membolehkan anggur ini menghasilkan fitonutrient yang hampir tidak ada pada anggur lain. Sebab itu, ia sangat bermanfaat kepada kesihatan.

KEUNIKKAN ANGGUR MUSCADINE

Anggur Muscadine ini tidak sama dengan anggur yang biasa. Kerana Anggur Muscadine ini istimewa yang besarnya sebiji bola golf. Ia mempunyai tahap antioksidan sangat tinggi. Oxygen Radical Absorbing Capacity (ORAC) membukti dalam analisinya terhadap Anggur Muscadine dan beberapa buah lain termasuklah buah delima, beri biru, beri hitam, strawberi, oren dan anggur merah.

ANGGUR MUSCADINE DAN ELLAGIC ACID

Tidak semua buah mempunyai ellagic acid. Ellagic acid adalah antioksidan semulajadi yang terdapat dalam anggur muscadine. Ia sama fungsi antioksidan lain seperti ascorbic acid atau vitamin C, alpha-tocopherol atau vitamin E ini, ellagic acid mengahalang proses pengoksidaan yang disebabkan oleh radikal bebas.

Seperti korang tahu setiap hari pasti kita akan terdedah kepada radikal bebas. Sebagai cintoh bahan bakar, asap kenderaan, asap rokok, sinaran uv, tekanan, makanan bakar dan banyak lagi. Radikal bebas inilah yang mengakibatkan kerosakan DNA. Jadi, sangat di sarankan kepada korang untuk ambil antioksidan semulajadi setiap hari adalah penting.

Dengan antioksidan semulajadi, ellagic acid akan menghalang dan mengurangkan pertumbuhan sel yang tidak normal pada kulit korang. Malah ia juga membantu meningkatkan penghasilan tenaga di peringkat sel serta akan mengawal atur kandungan gula dalam darah.

Daripada mana nak dapatkan manfaat ellagic acid ini?

ANGGUR MUSCADINE DAN RESVERATROL

Apa kaitan Anggur Muscadine dengan Resveratrol?

Resveratrol adalah salah satu antara polifenol, iaitu antioksidan yang terdapat pada tumbuhan dan juga herba.

Resveratrol boleh dapat daripada anggur dan ia mempunyai tahap kandungan paling tinggi pada bahagian kulit anggur tersebut. Biasanya, anggur yang ditanam dikawasan lembap mempunyai kandungan Resveratrol lebih tinggi berbanding dengan kawasan yang kering. Lembapan adalah keadaan yang paling disukai oleh kulat dan fungus.

Jadi, dengan ciptaan Allah ia menjadikan Resveratrol pada buah anggur sebagai perisai bagi mengelakkan serangan daripada kulat dan fungus.

Dalam kajian mengenai Resveratrol ia mempunyai keupayaan merencatkan pertumbuhan sel kanser telah dijalankan dan diterbitkan. Gambar dibawah menunjukan aktiviti Resveratrol dalam merencatkan pertumbuhan sel kanser payudara dan paru-paru. Kajian yang menunjukan Resveratrol yang diekstrakan daripada Japanese Knotweed (Polygonum cuspidatum) yang juga bahan utama Vivix. ⤵⤵

Sebab itu, Vivix mengandungi 10x lebih kuasa daripada Resveratrol dan sangat sesuai untuk korang yang menginginkan tahap kesihatan yang lebih baik dan optimum.

PERANAN VIVIX TERHADAP SEL

Terdapat 4 mekanisme penuaan pada tahap selular.

1- Kerosakan DNA
Setiap hari tubuh badan kita akan diserang oleh 1juta serangan yang merosakkan DNA. Dengan serangan inilah yang akan merosakkan pengkalan data genetik yang mengganggu fungsi sel dan pelanjutan umur.

? Ramuan Vivix melindungi dan memperbaiki sel DNA

2- Kawalan Genetik
Kawalan geneti akan menyumbangkan kepada deteriorasi umur pada tahap selular.

? Pada penemuan pertama, ujian klinikal terbaru menunjukan ramuan Vivix akan mengaktifkan satu kawalan genetik utama yang akan membantu dalam melambatkan penuaan pada peringkat sel.

3- Pengeluaran tenaga yang kian menurun oleh sel- sel
Mitochondria (penjana yenaga) di dalam sel meghasilkan tenaga yang kita perlukan. Apabila tahap kecekapan mitochindria menurun, maka fungsi sel juga akan turun.

? Ramuan Vivix akan menggalakkan biogenesis (pembentukan baru) mitochondria untuk meningkatkan tahap tenaga didalam sel.

4- Penimbunan protein AGE
Penimbunan protein AGE (advanced glhcation end products) yang berlebihan boleh mengganggu keutuhan sel dan pelanjutan umur.

? Ramuan Vivix 10x lebih kuat daripada resveratrol bagi melambatkan pembentukan protein AGE.

Yang bestnya Resveratrol ini berperanan dalam meningkatkan ‘kolesterol baik’ sekaligus akan melindungi arteri daripada rosakan dan tahap kesihatan jantung juga lebih baik

KENAPA SAYA AMBIL VIVIX?

⏩Untuk tahap kesihatan yang lebih baik
⏩Increase body energy and metabolism
⏩Reduce fatigue and inflamation
⏩Kawal gula dalam darah
⏩Kawal tahap sistem imun tubuh badan
⏩Bagi kulit lebih cantik dan awet muda

Sangat baik dan saya sukakannya. Setelah saya minum Vivix ini saya dapat rasakan perbezaannya sebelum dan selepas amalkan Vivix.

Lagi banyak minum lagi luar biasa kesannya.

Jadi kalau korang nak dapatkan Vivix ini boleh terus whataspp di 0179416675(Linda) atau korang boleh klik button untuk tempahan segera.

disclaimer: Vivix adalah minuman untuk membantu meningkatkan tahap kesihatan, bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat dan menyembuhkan penyakit

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge