Uncategorized

Kebaikan Vitamin B-Complex Membantu Kesihatan Lebih Sihat

Vitamin B-Complex untuk kesihatan

B-Complex adalah sangat penting untuk kesihatan lebih sihat. B-complex yang lengkap mempunyai lapan jenis vitamin B. Setiap vitamin B mempunyai peranan yang tersendiri untuk keperluan tubuh badan yang sihat

Vitamin B-Complex penting untuk fungsi badan kerana ia akan menukarkan makanan kepada tenaga untuk sel-sel. Kebanyakan, vitamin B dipasaran tidak mempunyai vitamin B yang lengkap seperti Biotin kerana kos untuk hasilkannya sangat tinggi. Pastikan kalau nak beli vitamin B-Complex pastikan ianya lengkap dengan 8 kompenan.

B complex

Tahukah Anda??

Vitamin B-Complex Shaklee ini sangat lengkap dengan vitamin B-Complex termasuklah 100% Biotin dan Asid Folik.

Tempah Sekarang

Keunikan Vitamin B-Complex Shaklee Untuk Kesihatan

Ia adalah sistem Bioaktif yang berpaten. Asid folik adalah vitamin B kritikal dan tidak mudah diserap. Jadi dengan Vitamin B-Complex ini ia telah menghasilkan satu sistem yang sangat mudah untuk menjadikan nutrien vitamin B-Complex ini mudah diserap agar dapat menyokong penyerapan agar kesihatan lebih sihat.

Tubuh badan sangat memerlukan asid folik semulajadi tetapi bukan mudah untuk ia menyerap kesemua nutrien. Kebanyakkan asid folik dipasaran hanya bersifat sintetik. Jadi dengan adanya vitamin B-Complex Shaklee ini telah menggunakan sistem penyerapan agar tubuh badan yang sihat dapat serap kesemua 8 kompenan B-Complex dan asid folik secara semulajadi.

Carta Bcomplex

Kebaikan Utama B-Complex Untuk kesihatan

Menukarkan Makanan Kepada tenaga

Ia membantu sistem penghadaman, menukar lemak, karbohidrat dan protein kepada protein agar dapat mengurangkan masalah keletihan dan kelesuan.

Kurangkan Tekanan

Kesihatan fugsi saraf sangat penting jadi pengambilan B-Complex dapat mengurangkan sakit kepala, tekanan, kemurungan dan insomnia. Bagi anda yang kerap stress ditempat kerja wajib ambil B-Complex ini.

Membantu Tumbesaran

Sangat penting untuk ibu-ibu yang mengandung untuk mengambil B-Complex ini. Kerana ia akan menggalakkan tumbesaran yang sihat dan normal untu bayi dan kanak-kanak. Pengambilan secara konsisten membantu pembinaan DNA dan sel-sel baru agar dapat mengurangkan risiko kecacatan otak mahupun tulang belakang.

Kurangkan Masalah Rambut Gugur dan Beruban

Bukan saja untuk kesihatan tetap sangat bagus untuk memperbaiki kulit kepala, kelemumur, rambut gugur, beruban dan rambut lebih sihat dan hitam.

Baik Untuk Kesihatan Mata

Kesihatan mata

Meletih menghadap komputer sepanjang hari? Jangan risau dengan ambilnya B-Complex ini ia dapat meningkatkan kualiti penglihatan, cegah masalah keletihan mata, cegah katarak dan daya fokus.

Elak Anemia

Masalah anemia ini sangat bahaya kalau tidak kawal daripada sekarang. Ambil B-Complex boleh membantu pembentukan sel darah merah yangnsihat dan antibodi. Ia juga boleh merangsang pengaliran darah, merawat dan cegah anemia, sakit kepala, pening, keletihan, migrain, muntah-muntah, mabuk darat dan laut.

Redakan Sengugugut

Bagi wanita diluar sana yang kerap sakit senggugut sangat digalakkan untuk ambil B-Complex ini. Ia membantu mengurangkan keresahan dan penghadaman. B-Complex boleh dijadikan sebagai ubat tahan sakit dan hormon.

Kesimpulannya, sangat sesuai untuk semua peringkat umur dan orang lelaki juga boleh ambil B- Complex ini. Tahap kesihatan selepas ini lebih terpelihara berbanding sebelum ini.

Jadi jangan lupa kawal tahap stress anda agar tidak memudaratkan kesihatan anda. Untuk maklumat lanjut boleh WhatsApp Linda.

Order sekarang

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge