Skincare YOUTH YOUTH Skincare

Hilangkan Whitehead Dengan Pencuci Wajah Youth Luminous Gel Oil Cleanser Shaklee

Nak hilangkan whitehead di hidung bukannya senang tau. Hari ini bersihkan besok lusa ada lagi whitehead tu. Kesan-kesan putih dekat hidung itulah dipanggil whitehead.

Hilangkan Whithead

Whitehead biasa ada dikawasan hidung, celah hidung dan dagu. Anda boleh rasa kasar pada permukaan tersebut. Tetapi macam mana nak hilangkan whitehead?

Hilangkan Whitehead Dengan Cara Yang Betul

1- Cuci wajah 2 kali sehari

Nak hilangkan whitehead kenalah rajin cuci wajah. Kerana whitehead terjadi disebabkan minyak berlebihan pada wajah, bakteria dan sel-sel kulit yang terperangkap pada pori-pori wajah.

Cuci wajah pada waktu pagi dan sebelum tidur dengan pencuci wajah yang lembut.

Cadangan Pencuci Wajah Youth

2- Sapu Toner

Ramai yang anggap toner tidak penting itu adalah salah. Toner sangat penting selepas mencuci wajah kerana ia membantu menanggalkan sel kulit sel. Dengan cara ini, ia akan mengetatkan liang-liang pori anda tertutup.

3- Scrub

Rajinkan diri scrub wajah seminggu sekali bagi membuang sel kulit mati. Bagi anda yang fokus pada kawasan whitehead anda boleh gunakan pencuci wajah Youth. Sebab ia ada mengandungi algae yang sama seperti scrub wajah.

Senangkan nak hilangkan whitehead dekat wajah, kalau anda betul-betul jaga kulit wajah whitehead dan blackhead pun malu nak datang tau.

Bagaimana Whitehead Terjadi?

Sebenarnya whitehead terjadi daripada hasil sel-sel kulit mati, minyak dan bakteria.

Whitehead biasanya mempunyai warna putih mahupun kekuningan. Bila tidak buang ia akan membentuk menjadi blackhead sekaligus boleh terjadinya jerawat. Liang pori pun akan terbuka besar.

Keadaan perubahan hormon boleh menjadi punca terutama yang dalam fasa akil baligh. Whitehead akan terjadi lebih banyak daripada biasa.

Seterusnya, salah guna produk. Ada sesetengah produk sangat bahayakan kulit dan boleh menyumbatkan liang pori.

Jangan tak tahu, kulit wajah berminyak terdedah kepada pembentukan whitehead tau. Minyak-minyak yang ini akan memerangkap sel-sel kulit mati dan bakteria untuk masuk ke dalam liang pori wajah.

Cara Buang Whitehead Dengan Pantas?

Dengan cara pertama seperti diatas tadi iaitu menggunakan pencuci wajah. Kesannya sangat best kulit jadi lembut dan bersih.

Hilangkan Whithead

Gosok secara lembut dikawasan hidung dan dagu anda dengan menggunakan Luminious Gel Oil Cleanser. Fokus lama sikit dibahagian hidung, hasilnya lebih bersih.

Dari awal lagi saya ada tekankan cuci wajah 2 kali sehari dengan menggunakan pencuci wajah yang betul dan sesuai mengikut jenis kulit. Pilih pencuci wajah ynag bebas paraben dan bahan kimia yang boleh memberi kesan jangka panjang yang tidak bagus untuk kesihatan.

Hilangkan Whithead

Hilangkan Whithead

Nak dapatkan pencuci wajah ini?

Anda boleh terus WhatsApp Linda untuk tempah pencuci wajah.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge