ESP Garlic Cimplex Set Shaklee Vitamin C vitamin GLA

Cara Mudah Hilangkan Jerawat Dengan Cepat Dan Alami Vitamin Pilihan Terbaik

Nak tahu tak kebanyakan hilangkan jerawat yang ada diwajah ramai yang tidak tahu punca sebenar jerawat. Bila tidak kenalpasti masalah hilangkan jerawat itu yang ambil jalan mudah dengan membeli produk murah untuk menyelesaikan masalah jerawat.

Hilangkan jerawat

Masalah hilangkan jerawat makin teruk selepas menggunakan produk yang ada bahan kimia. Produk untuk rawat masalah jerawat sekarang ini bagaikan cedawan tumbuh selepas hujan.

Jadi saya berikan cara mudah menghilangkan jerawat dengan cepat dan alami.

Faktor Nak Hilangkan Jerawat

  • Hormon yang tidak stabil

Hormon libido meningkat yang menyebabkan tumbuhnya jerawat. Jadi kawalan hormon dalam badan bagi mengelakkan masalah jerawat.

  • Toksin dalam badan

– Bila toksin dalam badan banyak ia akan sedaya upaya menolak keluar melalui liang- liang pori kulit wajah dan belakang badan. Sehingga tercetusnya masalah jerawat.

  • Kulit wajah minyak berlebihan

Jerawat terjadi kerana minyak berlebihan yang terjadi sewaktu kotoran persekitaran bercampur dengan minyak kulit wajah. Wajah yang kurang cuci dengan bersih faktor cepat jerawat timbul.

  • Mekap tidak cuci bersih

Ramai wanita diluar sana sangat gemar menggunakan mekap. Tetapi kesan penggunaan mekap yang tidak cuci dengan betul menyebabkan sisa-sisa mekap kekal diwajah sehingga sukar hilangkan jerawat.

Cuci luar dan dalam bagi sentiasa mengekalkan nutrien pada kulit wajah.

Sumber: Mayo Clinic

6 Kesalahan Ketika Hendak Hilangkan Jerawat Dan Kulit Berminyak

Picit Jerawat
Saat jari menyentuh kulit wajah ada beribu-ribu jenis bakteria yang ada di jari. Bila pecahkan jerawat secara tidak langsung kita telah memindahkan bakteria ke kulit wajah yang berjerawat.

Kerap Cuci Wajah
Jangan percaya kalau nak hilangkan wajah berminyak dengan mencuci wajah dengan kerap. Cara ini bukan menghilangkan minyak diwajah tetapi ia menyebabkan jerawat timbul. Dua kali sehari sudah memadai.

Kerap Scrub Wajah
Nak hilangkan sel-sel kulit mati bukan dengan cara skrub wajah dengan kerap. Kerana skrub yang ada dipasaran terlalu kasar. Ia bukan membersihkan wajah tetapi boleh menyebabkan kulit menjadi terlalu kering atau berminyak.

Sisa Syampu
Buih syampu yang berlebihan yang terkena kulit muka boleh menyebabkan terjadinya jerawat. Kandungan bahan dalam syampu mengandungi pelembap melembutkan rambut saja. Jadi elakkan buih syampu itu ke muka terutamanya bahagian dahi.

Tidak Lap Peluh
Toksin keluar dari badan sangat bagus tetapi jangan dibiarkan saja peluh itu kering dengan sendiri. Ia seumpama toksin keluar dan masuk semula ke kulit. Jadi lap peluh dengan menggunakan tisu mahupun tuala.

Pemakanan
Jaga pemakanan sewaktu mengalami masalah kulit muka berjerawat. Pengambilan lemak berlebihan akan merangsang lebihan minyak pada kulit wajah sehingga terjadinya jerawat.

Info:

 Ada berjuta-juta liang pori pada kulit kita. Dan setiap liang pori mempunyai kelenjar minyak. Bila tersumbat ia akan menyebabkan jerawat menjadi teruk.

Baca: Punca Jerawat Diwajah Tanda Toksin Dalam Badan

Selain kesalahan diatas perlu dielakkan, anda juga mesti memilih skincare dan supplement yang betul bagi penjagaan kulit yang lebih bagus.

Bagi Linda nak hilangkan jerawat perlu dari dalaman dan luaran kulit. Kalau tanya Linda pastinya supplement tambahan yang lebih selamat.

Vitamin Yang Membantu Menyelesaikan Masalah Jerawat

Vitamin C Sustaimed Released

Hilangkan jerawat

Vitamin C yang terbaik dan tidak membazir. Bersifat sustained released yang mampu bertahan sehingga 5 jam dengan 100mg ke dalam badan. Penyerapan secara optimum kepada kulit.

Kebaikan Vitamin C:

– Membantu menganjalkan kulit
– Membantu menghasilkan kolagen semulajadi dalam badan.
– Melawan bakteria jerawat
– Boleh pudarkan parut jerawat
– Boleh buang toksin dalam badan.
– Mencerahkan kulit dengan sekata

GLA Complex

Hilangkan jerawat

Vitamin yang akan membantu mengawal kestabilan hormon dalam badan yang disebabkan jerawat. Dengan sedikit kandungan vitamin E ia membantu mencerah dan melindungi kulit. Dihasilkan daripada minyak bunga borage.

Kebaikan GLA Complex:

– Membantu mengecutkan jerawat
– Mengawal hormon dalam badan
– Mengurangkan minyak berlebihan diwajah
– Membantu menghilangkan kesan parut hitam jerawat
– Sekatakan dan cerahkan kulit wajah
– Mengurangkan bengkak jerawat
– Mengawal minyak berlebihan

Garlic Complex

Hilangkan jerawat

Menghapuskan bakteria jerawat, antifungus dan anti kulat. Vitamin garlic paling diminati oleh orang Jepun dan Korea. Sebab itu kulit mereka bersih bebas daripada masalah jerawat.

Kebaikan Garlic Complex

– Membantu menguatkan sistem imun
– Melawan bakteria jerawat
– Membantu membuang toksin dalam badan
– Kurangkan sakit pedih luka jerawat
– Matikan bateria jerawat

Enerzing Soy Protein ( ESP)

Hilangkan jerawat

Sumber protein yang terbaik untuk kulit. Yang akan membantu menghasilkan sel- sel yang baru lebih sihat. Protein keperluan tubuh badan paling utama.

Kebaikan ESP

– Menghasikan sel-sel kulit yang baru
– Mencerahkan kulit
– Membantu hilangkan jerawat dan parut
– Menggebukan kulit wajah
– Merawat masalah kesan sunburn

Rawatan Penjagaan Kulit Wajah Daripada Luar YOUTH™ Skincare

Bukan rawatan dalam saja perlu jaga luar kena juga dititik beratkan bagi anda yang mempunyai masalah hilangkan jerawat kronik. Masalah jerawat boleh menyebabkan anda mengalamai masalah kulit sensitif. Penggunaan bebas bahan kimia membantuk memperbaiki struktur kulit.

Skincare alaf baru yang mempunyai bahan yang ada sumber vitamin yang cukup memberi nutrien pada kulit.

5 Bahan Utama Dalam Skincare YOUTH Untuk Kulit Berjerawat

Muscadine Grape

☑ Polifenol yang berproses patent akan melindungi dan membaiki sel DNA sel dalam masa yang sama menghalang kerosakkan kolagen dan elastin.

Vital Repair® Complex

☑ Mempunyai pelbagai patent yang akan memberi antioksidan dan vitamin-vitamin penting untuk menghalang radikal bebas yang akan merosakkan dan menggalakkan pertumbuhan sel sihat.

Schisandra Chinensis Fruit Extract

☑ Sangat sesuai untuk semua jenis kulit. Ia menyokong struktur kulit muda dengan menyuburkan kulit dengan vitamin semulajadi dan antioksidan


Lotus Japonicus

☑Youth Complex yang proses patent yang digabungkan dengan Lotus Japonicus bagi mengaktifkan protein dalam Youth yang penting untuk penjalanan semua sel bagi menghasilkan kolagen, elastin dan fibrilin.

Apple Stem Cell Extract

☑ Kajian menunjukkan Apple StemCell Extract mengaktifkan dan mempercepatkan pembaharuan sel kulit untuk kulit lebih muda. Ia juga mengekalkan serta memperbaiki sel tisu kulit.

Kesemua bahan ini ada pada set penjagaan kulit wajah yang berjerawat. Untuk kekal bebas masalah jerawat amalkan vitamin yang selamat dan effective.

Testimoni

Hilangkan jerawat

 

Hilangkan jerawat

 

 

 

Hilangkan Jerawat

 

Hilangkan Jerawat

Anda nak tak saya ajar langkah demi langkah cara mudah hilangkan jerawat dengan berkesan?

Anda hanya perlu hubungi/whataspp Linda di 0179416675 atau klik button

 

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge