Omega Guard Uncategorized Vivix

Cara Rawat Bengkak Tonsil Dengan Supplemen

Cuaca panas sekarang ini, ada sesetengah daripada kita akan mengalami masalah batuk. Bagaimana cara nak rawat bengkak tonsil?

Cara rawat bengkak tonsil

Sebelum itu, anda jangan lupa klik video dibawah ini.

Cara Rawat Bengkak Tonsil

Masalah bengkak tonsil ini sangat menyakitkan. Mungkin kanak-kanak saja boleh kena bengkak tonsil tetapi yang dewasa juga boleh kena. Bila berlaku masalah bengkak tonsil ia pastinya, sangat menyukarkan kita untuk menelan makanan mahupun minuman.

Sebenarnya, kita boleh kesan awal masalah bengkak tonsil ini dengan mulut berbau dan mempunyai ketulan putih seperti nasi dibahagian kerongkong.

Bagaimana Bengkak Tonsil Boleh berlaku?

Kalau anda nak tahu tonsil ini terbentuk daripada lymph tisu atau kata mudah sebahagian sistem pertahanan tubuh. Bila tubuh badan kita ini diserang jangkitan fungsi tonsil ini lah yang akan merangsang sistem immuniti tubuh supaya antibodi kekal terlindung.

Berlaku bengkak tonsil disebabkan keradangan (inflammation) disebabkan terkena jangkitan virus mahupun bakteria. Ini dipanggil sebagai Tonsillitis.

Ramai yang ambil mudah tentang bengkak tonsil kerana bagi mereka masalah tu boleh baik sendiri. Tahukah anda, tanpa rawatan ia boleh bertambah parah sekaligus anda terpaksa menjalani pembedahan.

3 Cara Hilangkan Bengkak Tonsil

1- Makan Ice Cream Vanilla

Cara paling mudah untuk hilangkan masalah bengkak tonsil. Menyejukan bahagian kerongkong dan sesuai untuk kanak-kanak ambil.

2. Kumur dengan air garam

Tujuan bagi mematikan kuman-kuman yang ada disekitar dalam mulut terutama bahagian kerongkong. Larutkan garam dengan air suam kemudian anda boleh kumurkan.

3. Pengambilan supplemen

Seperti yang anda lihat video di atas. Supplemen yang akan membantu untuk kurangkan masalah bengkak tonsil adalah

Vivix– Membantu melegakan (cooling effect) pada tonsil yang sedang bengkak. Fungsi Vivix bertindak daripada basic badan kita iaitu DNA Sel, memperbaiki sel, beri tenaga dan mitokondria, tingkatkan prestasi sel untuk jalankan aktiviti dengan betul.

Ambil vivix ini akan bantu menguatkan imunisasi badan untuk melawan penyakit.

Omega Guard– Membantu mengurangkan keradangan pada tonsil yang sedang bengkak dan ia juga boleh cairkan kahak.

Kekurangan Protein Punca Parut Sukar Hilang

Jadi bagi anda yang sekarang ni tengah alami masalah bengkak tonsil boleh terus WhatsApp Linda untuk maklumat lanjut.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge