Basic H garlic complex Nutriferon Omega Guard Res-V Sustained Released Vita C Plus Zink Plus

Cara Meningkatkan Imunisasi Badan Elak Penularan Wabak

Seperti kita semua tahu di Malaysia ini sedang mengalami masalah wabak Corona Virus atau lebih dikenali sebagai Covid-19. Dengan cara meningkatkan imunisasi badan ia sekaligus membantu mengurangkan risiko penyebaran virus.

Cara Meningkatkan Sistem Imun Badan Dengan Kenali Simptom Jangkitan Virus

Selalunya pesakit yang telah dijangkiti virus ini akan menunjukkan simptom awal dalam tempoh 2 hingga 14 hari selepas dijangkiti. Antara simptom awal adalah demam, selsema dan batuk.

Untuk pengetahuan anda, virus ini hanya terkesan pada haiwan dan amat sukarlah untuk menjangkiti manusia. Walaubagaimanapun, sehingga kini masih belum dapat dikenali pasti punca virus ini boleh berpindah kepada manusia.

Penularan sangat cepat, sehinggakan orang sekeliling mahupun ahli keluarga boleh di jangkiti melalui cecair pernafasan. Samada secara batuk, bersin mahupun bersalaman.

Cara Elak Penularan Wabak

Sentiasa mencuci tangan selama 20saat menggunakan sabun atau hand sanitizer. Anda juga boleh mencegah dengan beberapa yang disarankan oleh pihak KKM. Antaranya:

  • Elakkan aktiviti secara berkumpulan.
  • Elakkan menyentuh kawasan muka seperti mata, hidung atau mulut dengan tangan kotor.
  • Jaga adab ketika bersin dengan menutup mulut dan hidung ketika bersin dan batuk.
  • Elakkan daripada berada berhampiran dengan mereka yang tidak sihat.

Cara Meningkatkan Imun Badan Boleh Kurangkan Risiko Jangkitan

Seperti anda semua tahu, tahap imunisasi rendah sangat mudah untuk dijangkiti pelbagai penyakit. Oleh itu, disarankan untuk korang meningkatkan tahap imunisasi dan kebersihan diri.

Ramai pakar dan saintis bersetuju untuk mengambilan vitamin C sebagai meningkatkan tahap imunisasi badan bagi mengurangkan jangkitan virus.

Cara meningkatkan imunisasi badan dengan cara menjaga kebersihan. Ia dapat membantu untuk mengelakkan masalah penyakit berjangkit. Kebersihan bukan hanya pada diri sendiri saja tetapi persekitaran juga sangatlah perlu dititikan beratkan.

Disaat ini, semua farmasi mahupun pasaraya kehabisan sanitizer korang tidak perlu bimbang. Kerana ada alternatif lain yang boleh korang buat sendiri (DIY).

Ianya sangat penting dan selamat untuk penggunaan kanak-kanak serta alam sekitar. Jadi, linda kongsikan dengan korang cara buat hand sanitizer dengan menggunakan Basic H. Boleh rujuk pada gambar dibawah ini untuk sukatan yang diperlukan.

Cara Meningkatkan Imunisasi Badan

 

Cara Meningkatkan Imunisasi Badan

Cara Meningkatkan Imunisasi Badan

Tips Meningkatkan Imunisasi Badan Secara Menyeluru

Risau saja tidak dapat untuk membendung masalah wabak ni. Kita kena ikhtiar dengan cara pelindungan menyeluruh untuk seisi keluarga. Korang hanya memerlukan produk vitamin tambahan yang boleh membantu meningkatkan tahap imun badan dan kebersihan diri serta kediaman.

Dibawah ini ada beberapa cadangan untuk anda kuatkan imun badan dengan vitamin.

Cara Meningkatkan Imunisasi Badan

Kalau dah buat keputusan untuk kuatkan imun badan dengan set ini bolehlah anda terus WhatsApp Linda untuk dapatkan produk ni. Ia sangatlah membantu melindungi korang seisi keluarga. Jadi hubungi linda untuk dapatkan konsultasi.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge