Collage Shaklee ESP rambut gugur Rangkaian Syampu ProSanté Serum Rambut Shaklee vitamin zink

Cara Mengatasi Rambut Gugur Dengan Cara Moden vs Tradisional

Ada masalah rambut gugur? Rambut semakin menipis di sebabkan rambut terus gugur? Saya akan kongsikan dengan cara tadisional dan moden. Kalau dah sekali rambut gugur pasti akan merimaskan. Lagi- lagi kalau nak mandi risau rambut akan gugur.

Dengan cara tradisional yang ramai kurang tahu yang garam sebenarnya dapat menghalang rambut gugur dan kelemumur. Air garam boleh melembutkan rambut anda dan juga membersihkan kulit kepala.

Habis beribu tapi duit hasil tetap sama jom cuba cara ini. Sesudah anda syampu rambut, ambil sejumlah garam yang bersesuaian dengan ketebalan dan panjang rambut anda. Rendamkan selama 3 hingga 5minit. Sambil itu anda boleh urutkan kepala anda dengan lembut dan perlahan agat ait garam dapat meresap ke dalam kulit kepala anda.

www.wasap.my/60179416675

Bilas sehingga bersih dan anda perlu ulangi cara ini seminggu 2 kali. Insyallah dengan konsistan anda dapat dapat atasi rambut gugur dan kelemumur.

Kenapa Garam??



1- Menghilangkan kelemumur

Kelemumur merupakan bakteria. Jika rambut anda penuh dengan kelemumur ini adalah cara untuk hapuskan kelemumur dengan air garam. Garam bukan saja untuk membunuh bakteria malah menyegarkan kulit kepala.

2- Rambut kelihatan lebih segar

Ya, garam boleh membanyu mengurangkan masalah kulit kepala berminyak serta dapat menanggalkan kotoran lain. Dengan cara ini ia dapat menyihatkan rambut.

3- Menghalang Daripada keguguran rambut

Keajaibkan air garam ini boleh menyebabkan liang-liang di kulit kepala tertutup rapat dan akan menghalang dari terus berlaku keguguran rambut.

Apa pula bahan moden yang boleh mengatasi masalah rambut gugur? Ada ada pilihan samada nak yang makan vitamin atau menggunakan rangkaian penjagaan rambut.

Vitamin Untuk Rambut Gugur Elak Cepat Botak

Kedua- dua cara moden boleh atasi masalah rambut anda tau. Tahu tak sesetengah daripada kita ini kadang- kadang rambut gugur disebabkan kurangnya sumber protein dan kurang pembersihan mencuci rambut.

Bagi vitamin ini sangat penting untuk tahap kesihatan rambut. Kalau dulu kartun popeye sangat famous dengan trenmark bayamkan??

7 Cara Halang Rambut Gugur Dengan Produk Berkualiti

Sebab ia boleh memberikan tenaga kekuatan bagi menentang musuh. Begitu juga dengan masalah rambut. Bila rambut gugur ia boleh mencacat penampilan. Rambut gugur boleh berlaku di mana saja.

Jadi jom atasi masalah rambut gugur dengan cepat. Terus whataspp di 0179416675( Linda)

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge