Skincare Youth

Cara Kecilkan Pori-pori Wajah Dengan Supplement Yang Alami Dan Selamat

Pori-pori wajah yang terbuka menyebabkan kelihatan lebih tua daripada usia. Ia berisiko untuk mempunyai pori-pori tersumbat. Anda mahu kecilkan pori wajah dengan berkesan, cepat dan selamat?

Pori- pori wajah mudah terlihat dengan jelas menjadikan diri rasa kurang yakin untuk berdepan dengan orang ramai. Masalah pori-pori terbuka bukan masalah berbahaya tetapi ia sangat mempengaruhi penampilan.

Pori-pori wajah adalah liang kecil yang akan memberi nafas pada kulit untuk menregenerasi sel-sel kulit. Jika pori-pori wajah terbuka boleh mengundang pelbagai masalah kulit wajah.

Jadi bagaimana nak kecilkan pori wajah? Baca sampai habis artikal ini untuk tahu cara kecilkan pori-pori wajah.

Punca-punca Pori-pori Terbuka

Genetik
Pengaruh genetik menjadi punca pori-pori terbuka. Genetik bukan melibatkan warna kulit tetapi masalah struktur pori-pori kulit wajah juga melibatkan genetik.

Penuaan
Bila usia makin meningkat, secara tidak langsung penghasilkan kolagen dalam badan berkurangan. Kolagen adalah keanjalan kulit bagi menegangkan kulit kembali kepada asal. Kekurangan kolagen pada awal usia 30an boleh menyebabkan kulit menjadi kendur dan pori-pori wajah lebih kelihatan.

Cahaya Matahari
Terlalu terdedah kepada sinaran matahari juga menjadi punca pori-pori terbuka. Ini kerana kolagen dalam badan menjadi rosak.

◼ Kebersihan
Kebersihan sangat penting terutama di kawasan wajah. Wajah kita terlalu terdedah kepada pengumpulan minyak dan kotoran sisa mekap. Bila tidak membersihkan kulit wajah dengan sempurna, maka ia lebih risiko untuk mendapatkan pori-pori terbuka. Jadi dengan mencuci wajah dengan betul dapatlah tutup pori-pori yang terbuka.

◼ Produk Kecantikan Yang Tidak Sesuai
Menggunakan produk tanpa melihat jenis kulit wajah, ia boleh menyebabkan pori-pori diwajah terbuka. Pastikan menggunakan produk kecantikan dengan betul mengikut jenis kulit wajah.

Pertumbuhan bakteria sangat berisiko kepada masalah pori-pori terbuka sehingga boleh menyebabkan masalah jerawat dan bintik hitam. Ia berkaitan dengan kebersihan dan penggunaan mekap.

Tetapi bagaimana nak kecilkan pori-pori wajah? Bila pori-pori wajah terbuka sangat susah untuk menutupnya semula. Tetapi nak menutup pori-pori wajah perlu menggunakan produk yang sangat berkualiti dan perlu mengambil masa sedikit.

Pastikan setiap produk yang anda pilih mestilah membantu daripada segi kecilkan saiz pori wajah, membersihkan pori yang tersumbat dan juga menghalang pembentukan jerawat yang muncul akibat pori-pori wajah tersumbat.

Anda tahukan kalau pori-pori wajah tidak dibersihkan dengan betul ia boleh menjadikan kecacatan kekal pada wajah. Sebab itu kebanyakkan orang lelaki mempunyai masalah pori-pori wajah terbuka.

“Hhhmmmm… Habis macam mana nak kecilkan pori ini?”

Cara Kecilkan Pori-pori Wajah Dengan Supplement Tambahan Shaklee

Pernah dengar tentang Shaklee? Mesti pernahkan sebab Shaklee ialah ‘Industrial Leader’ dalam vitamin semulajadi di dunia. Shaklee syarikat pertama yang mencipta multi-vitamin di dunia pada tahun 1915.

Shaklee juga telah melaburkan lebih RM1 bilion dalam penyelidikan produk dan mempunyai kemudahan penyelidikan mencecah RM500 juta.

Shaklee telah memberikan jaminan 100% produknya terhadap keselamatan dan keberkesanan produk.

Set Kecilkan Pori-pori Wajah

⏺ GLA Complex- Mengawal minyak

Kecilkan pori wajah

Sangat terbaik dalam menstabilkan hormon agar minyak tidak dikeluarkan secara berlebihan.

Dengan ini ia akan menghalang punca-punca pori-pori wajah terbuka dan menghalang pembentukan bengkak minyak.

GLA Complex akan membantu merawat sel dinding pori yang rosak. Jadi kulit lebih sihat dan licin.

⏺ Sustained Released Vitamin C 500 Mg

Vitamin C yang membantu menaikkan seri wajah dengan terhasilnya kolagen yang semulajadi.

Antioksidan yang ada dalam vitamin C ini akan menegang dan mengecilkan pro-pori wajah yang terbuka. Secara tidak langsung kulit menjadi sihat dan cerah.

Vitamin C ini akan membantu meningkatkan ketahanan kulit daripada terus diserang bakteria pada pori-pori wajah yang boleh menyebabkan jerawat dan blackhead.

⏺ Carotomax

Kecilkan pori-pori wajah

Sejenis vitamin yang sangat tinggi antioksidan dan mengandungi beta-carotene yang berfungsi untuk mengecilkan pori yang terbuka.

Vitamin A yang tidak bertoksik mampu melawan pelbagai serangan luar seperti panas mahatari.

⏺ Luminous Gel Oil Cleanser

Kecilkan pori-pori wajah

Pencuci wajah yang dicipta khas untuk semua jenis kulit wajah. Hasil kajian 8 tahun oleh saintis terkemuka di US.

Pencuci muka ini mampu mencuci wajah yang berminyak yang ada dalam pori-pori wajah. Bila wajah bebas minyak kulit jadi lebih dan pori-pori wajah pun mengecil.

Kandungan muscadine grape, vital repair dan alga hijau mampu merawat masalah pori-pori terbuka. Ia akan mencerah dan mengawal kelembapan kulit wajah secara normal.

Kesan Pengambilan Set Kecilkan Pori Wajah

9/10 pelanggan yang mengambil set kecilkan pori mampu mendapat hasil seawal 14 hingga 21 hari ia bergantung kepada masalah kronik  kulit anda.

Hasilnya kulit lebih cerah, licin, dan paling penting kulit lebih sihat sekaligus mampu merawat masalah jerawat dan kusam.

Anda ada masalah pori-pori terbuka jangan tunggu lagi dapatkan hari ini set kecilkan pori dengan WhatsApp Linda.

 

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge