Uncategorized

Cara hilangkan jerawat dari dalam dengan berkesan

Apabila kita sudah meningkat akil baligh pastinya di wajah kita akan tumbuh jerawat. Itu tandanya perubahan hormon dalam badan kita sudah berubah. Jika kita tidak atasi masalah jerawat ini boleh menjadikan kulit kita menjadi rosak dan secara tidak langsung kita kurang keyakinan diri untuk berdepan dengan orang ramai.
Jerawat bukan saja tumbuh pada kalangan wanita tetapi lelaki juga ada masalah jerawat ini. Menghilangkan jerawat bukan saja dari luaran tetapi dari dalam juga penting. Bagi anda yang mengingikan untuk menghilangkan jerawat teruskan pembacaan anda di artikal ini.
Antara vitamin-vitamin yang akan saya saran untuk anda adalah:
  • Vitamin C
Kenapa vitamin C saya pilih? Kerana vitamin C ini kaya fengan antioksidan tau. Dan vitamin ini jika kita makan 2 tablet dalam sehari ia mampu untuk kekal dalam plasma darah selama 24jam.  Secara tidak langsung, pelahan-lahan akan mengecutkan jerawat yang baru tumbuh.
  • Garlic complex
Ia bersifat antibakteria dan memiliki antioksidan yang tinggi. Garlic complex ini bertindak sebagi antibiotik untuk melawan bakteria. Ia dapat mengurangkan rasa sakit dan pedih akibat jerawat luka.
  • GLA complex
Bertindak sebagai mengawal perubahan hormon. Ia lembabkan kulit sekaligus membaiki sempadan bendalir kulit. Mengawal dan mengatur semula hormon semasa kedatangan haid.
  • Alfahfa complex
Bertindak sebagai membuang toksi dalam badan , maka proses pertama untuk hilangkan jerawat adalah dengan detoks dulu.
  • Energizing Soy Protein (ESP)
Ianya bertindak sebagai pembentukkan sel-sel baru bagi menggantikan kulit yang rosak. ESP sangat berkesan untuk mereka yang mempunyai masalah jerawat.
  • Vitamin E
Membantu mengurangkan masalah jerawat kerana ia bertindak sebagai peredaran darah serta membaiki tisu. Ia amat berkesan untuk mengurangkan kesan parut dan memelihara kesihatan kulit menjadi awet muda. (Tetapi bagi anda yang mempunyai jerawat yang masih merah tidak digalakkan pengambilan vitamin E ini)


Kesemua vitamin ini sangat bagus dan ia dapat merawat kulit wajah anda dari dalam. Bagi yang menginginkan kulit mulus seperti bayi boleh terus hubungi saya dan saya akan memberi khidmat konsultasi secara percuma. Jo, daftar keahlian anda bersama saya
Hubungi
Linda Aziz
Shaklee ID: 1226735
SMS/ WHATASSP:
017-9416675

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge