carotomax Vitamin C Vitamin E Vivix

Cara Badan Kekal Sihat Dengan 7 Vitamin AntioksidanApa tugas dan fungsi antioksidan dalam tubuh badan kita?

Tugas Antioksida:

Membantu tubuh melawan radikal bebas. Tubuh badan kita ada radikal bebas yang mana daripada proses metabolisme, iaitu proses pemakanan kepada tenaga. Radikal bebas lain juga terhasil daripada sinaran UV matahari dan aktiviti merokok. Ia bukan saja pada persekitaran malah dalam tubuh ia wujud dalam tubuh badan.

Mereka sangat jahat sehingga boleh merubah dan merosakan sel tubuh dan DNA tubuh manusia. Bagi menghapuskan radikal bebas ini, ia perlu “rakan sepejuang” untuk membenteras.

Siapa “Rakan Sepejuangan”? 

Antioksidan lah yang akan melawan dan memberi elekteron kepada radikal bebas. Kata mudah melawan bagi melindungi tubuh daripada sel rosak.

Fungsi Antioksidan

1) Dapat mencegah penyakit kanser
Makanan yang kaya antioksidan mampu menjaga kesihatan kita secara menyeluruh.
2) Kesan anti-penuaan
Agent penuaan yang mampu melambatkan proses kedutan dikulit di wajah.
3) Menguatkan sisitem imun
Sistem imun tubuh kuat, tubuh tidak mudah terkena penyakit.
4) Melindungi sistem saraf
Terkenal sebagai perlindungan terhadap sistem saraf pusat. Dapat mencegah penyakit artisme dan skizofrenia.
5) Menjaga kesihatan mata
Makanan yang tinggi antioksidan mampu menurunkan risiko mata menjadi rabun atau buta. Lain penyakit boleh serang degenerasi makula dan glaukoma.

Nak Dapatkan Tinggi Antioksidan Daripada Mana??

Kenalah ambil supplement tambahan yang dihasilkan secara semulajadi. Vitamin yang terkenal dengan tinggi antiksidan vitamin C, vitamin E, Beta- karoten dan karoleroid, selenium koenzim Q10, flavoniod ferol, polifenol dan phytoestrogen.

Vivix: 

kaya dengan polifenol, iaitu sebatian tumbuhan yang berkhasiat antioksidan. Dapat beri kesan penuan sel. Ambil secara konsisten dapat rasakan kelihatan 25 tahun lebih muda daripada usia.

Sustained Released Vitamin C Plus:

Vitamin C selalu digunakan sejak zaman dulu. Vitamin C Shaklee ini unik kerana mempunyai sistem pelepasan berperingkat. 100mg Vitamin C dilepaskan setiap sejam selama 5jam. Ia sangat bagus dan tidak membazir.

Vitamin E Complex: 

dapat mengelakan sel dan tisu daripada menjadi rosak. Vitamin E Shaklee ini mengandungi selenium, satu sebatian yang wajib bagi vitamin E dapat serap sepenuhnya dalam badan.

Carotomax:

6 jenis karotenoid penting bagi pelindungan antioksidan yang kuat untuk kesihatan. Astaxanthin, alfa-karotena, beta-karotena, likopena, lutein dan zeaxanthin akan melindungi daripada diserang radikal bebas secara maksimum.

Alfalfa Complex:

Phytoestrogen salah satu antioksidan yang baik. “Raja Segala Tumbuh” kerana dapat mencuci darah, usus, neutralkan badan berasid, melawan alahan, membuang angin dan dapat tingkatkan stamina suami isteri.

Jika badan anda diserang Radikal Bebas apa yang akan terjadi pada kesihatan??

Pertanyaan/ Order
Jom dapatkan vitamin Antioksidan anda sekarang. Lindungi kesihatan daripada diserang penyakit. Whatassp 017-9416675(Linda) konsultasi berterusan untuk tips kekal sihat dan cergas.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge