Pengedar Shaklee Kota Tinggi Rambut Kekal Sihat Rambut Kering Rangkaian Syampu ProSanté Serum Rambut Shaklee Syampu Shaklee

Atasi Rambut Kering Dengan Serum Prosanté Shaklee

Anda ada masalah rambut kering?? Keras macam dawai?? Kita sebagai wanita tentu tahu keadaan rambut yang sihat dan ia sangat paling indah ya didambakan. Rambutkan mahkota wanita sebagai menunjang penampilan.

Banyak faktor yang boleh menyebabkan rambut kering. Seperti:

– Terlalu lama berada di bawah sinaran matahari.
– Salah pemilihan syampu rambut
– Terkalu kerap melakukan rawatan rambut
– Terlalu kerap menggunakan hair dryer

Itu antara faktor yang menyebabkan rambut menjadi kering. Sering kali kita melakukannya, dan Linda akan kongsikan tips untuk merawat rambut kering.

Cara Rawat Rambut Kering

– Menggunakan madu dan lemon.

Campurkan kedua- dua bahan ini dan sapukan rata pada rambut anda. Biarkan selama 40minit boleh tutup dengan shower cup. Dan cuci seperti biasa sehingga bersih

– Minyak Semulajadi

Boleh gunakan minyak kelapa, minyak almond atau minyak zaitun. Dengan menggunakan minyak ini dapat menjaga dan meningkatkan kelembutan rambut anda. Sapu minyak ini sebelum mandi dan cuci seperti biasa.

– Menggunakan Mayones

Bukan saja sebagai pelengkap makanan malah ia juga sangat bermanfaat dalam perawatan rambut yang kering. Dengan mengambil sedikit mayonis, sapu rata pada rambut. Tutuo dengan shower cup selama 15 minit. Dan cuci dengan syampu sehingga bersih.

– Gel Aloe Vera ( lidah buaya)

Gel aloe vera sangag baik bagi mendapatkan rambut yang halus dan lembut. Ambil gel lidah buaya itu dan sapu pada rambut. Gel lidah buaya sangat banyak manfaatnya.

– Makanan Yang Mengandungi Vitamin B

Mengambil supplement tambahan sangat baik untuk rambut anda. Terutamanya vitamin B. Manfaat vitamin B sangat baik untuk menguatkan rambut dan atasi masalah rambut kering.

– Serum ProSanté.

Kalau anda ada masalah rambut kering boleh cuba serum ini. Sangat ringan tidak berminyak dan mudah diserap. Rambut yang kering boleh jadi lembut dan lembap.

Extra Tips

Kebiasaan Untuk Atasi Rambut Kering

– Membersihkan Rambut Secara Rutin

Sangat penting dalam menjaga kesehatan rambut. Sebab itu kita perlu mencuci rambut secara rutin agar rambut tidak kering dan berbau.

– Hindari Menggosok Rambut

Menjadi tabiat kita dalam menggosok rambut selepas mandi. Gesekan yang keras pada rambut boleh menyebabkan rambut menjadi kering dan mudah rosak.

– Menyikat Rambut

Sering kita abaikan dalam menyikat rambut. Anda sememangnya perlu sikat rambut agar sentiasa kemas dan tidak kusut. Tetapi bagi anda suka sikat rambut semasa basah amat la perlu menggunakan gigi sikat yang lebar.

– Kurangkan Penggunaan Hair Dryer

Nak cepat kering sebaiknya semulajadi ataupun menggunakan kipas. Terlalu kerap menggunakan hair dryer  boleh menyebabkan rambut kerinb dan rosak.  Pengambilan vitamin secara rutin boleh melindungi rambut menjadi kering.

– Memotong Rambut Dengan Rutin

Pilihan terakhir jika mempunyai masalah rambut kering adalah potong. Agar rambut tidak menjadi terlalu rosak dan boleh menyebabkan penampilan anda menjadi hodoh.

– Menggunakan Kondisioner Rambut

Selepas syampu tolonglah guna kondisioner atau bahasa mudah perapi rambut. Dengan hanya bersyampu ia tidak dapat untuk melembutkan rambut tetapi hanya membersihkan saja. Sebab itu penting menggunakan perapi rambut.

– Menutup Rambut

Kita sebagai wanita islam sememangnya wajib menutup rambut. Dengan menutup rambut ia dapat menghindari sinaran matahari. Malah dapat mengurangkan masalah radikal bebas yang melekat pada rambut.

– Menghindari pengayaan Rambut

Menggayakan rambut tidak menjadi masalah, cuma kita perlu berpada-pada dalam mengayakan rambut agar ia tidak menjadi rosak.

Pertanyaan/ Order

Bagi anda ada masalah rambut kering dan ingin mencuba serum ProSenté whatassp saya sekarang di 017-9416675(Linda). Saya pengedar kawasan Kota Tinggi yang cepat pantas dan respond.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge