Uncategorized

Atasi masalah kulit wajah tidak sekata

Pasti ramai di luar sana mengalami masalah kulit kusam atau tidak sekata.
Jika ya, teruskan baca artikel ini.
Zaman kanak-kanak dulu kita mempunyai kulit wajah yang cantik, lembut dan mulus.
Apabila kita sudah meningkat usia sedikit demi sedikit tona kulit kita menjadi tidak sekata. Disebabkan terlalu banyak aktiviti di luar menjadikan kita selalu terdedah kepada cahaya matahari. Terlalu banyak terdedah kepada cahaya matahari kulit kita boleh menjadi kusam, tona tidak sekata, jeragat dan dan juga jerawat.
Jika ia terus berlaku anda perlu elakkan.
  • Elakkan makanan ringan

Bagi yang inginkan kulit cantik anda perlu elakkan pengambilan makanan ringan. Makanan ringan ia tidak berkhasiat untuk tubuh badan kita. Malah, ia terlalu tinggi kandungan gula dan garam yang boleh menyebabkan pori- pori kulit kita menjadi tersumbat sekaligys menyebabkan kulit kita menjadi tidak sekata. Elakkan makanan ringan.
  • Elakkan penggunaan bedak asas

Kita sebagai wanita sememangnya tidak lari dari penggunaan bahan kosmetik ini. Dengan penggunaan ini ia mampu membuatkan kulit wajah tampak lebih berseri. Tetapi tahukah anda bahawa kekerapan menggunakan kosmetik ini boleh menyebabkan kulit kita menjadi kusam dan boleh mengundang pelbagai risiko seperti jerawat, jeragat ataupun blackhead. Dan ia mampu menyebabkan pori-pori tersumbat jika tidak cuci dengan bersihnya.
  • Minum susu

Kenapa perlu minum susu? Susu mempunyai pelbagai khasiat kerana ia mempunyai kalsium dalam badan kita. Disamping itu,mia sebagai ejen pemutih dan lembutkan kulit. Jadi ia sangat sesuai bagi mereka yang mempunyai masalah kulit berminyak dan kering.
  • Vitamin C yang terbaik

Saya akan mengesyorkan anda untuk mencuba vitamin kerana ia sangat baik untuk kesihatan kulit anda. Pengambilan vitamin Sustained Release Vitamin C plus keluaran Shaklee.
Vitamin ini mampu mengatasi masalah kulit wajah yang tidak sekata. Ia dicipta sebagai pembebasan semula jadi. Sebiji vitamin C ini mengandungi 7.5 hidangan sebiji buah termasuklah kulitnya (500mg). 1.5 pembebasan dalam vitamin c ke dalam tubuh iita dalam setiap sejam.
Ujian klinikal telah melakukan bahawa dengan pengambilan 2 tablet sustained realease vitamin c plus shaklee ini akan kekal didalam plasma darah selama 24jam.

Antara manfaat lain yang boleh anda dapat daripada vitamin c ini adalah:
  1. Membentuk kolagen
  2. Memperbaiki simptom pendarahan
  3. Memerangi pendarahan
  4. Peningkatan sistem imun
  5. Memperbaiki imsomnia
  6. Mengekalkan kolestrol baik
Bagi anda yang mempunyai masalah kulit tidak sekata, anda boleh hubungi saya terus dan saya akan memberikan khidmat kaunseling secara percuma untuk anda.
Hubungi
Linda Aziz
Shaklee ID: 1226735
SMS/ WHATASSP:
017-9416675

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge