ESP kebaikan protein rambut gugur rambut jadi botak Serum Rambut Shaklee Syampu Shaklee vitamin rambut gugur vitamin zink Vivix

6 Masalah Rambut Gugur Yang Boleh Atasi Dengan Vivix Dan ESP

Kes keguguran rambut bukan wanita saja tetapi juga ada masalah rambut gugur. Sebenarnya semua akan mengalami masalah rambut gugur. Samada semasa mandi, sikat rambut mahupun ketika mengeringkan rambut. Secara purata kita akan keguguran rambut sebanyak 50-100 helai rambut.

Jika kuantiti rambut gugur banyak itu tanda anda mengalami masalah kesihatan. Antaranya;

1- Telogen Effluvium

Merupakan fenomena rambut gugur berlaku selepas bersalin, pembedahan, penurunan berat badan atau kesan sampingan pengambilan ubatan seperti kemurungan mahupun ubat antiradang.

Saat ada mengalami masalah tekanan, anda perlu melakukan aktiviti riadah bagi mengurangkan tekanan anda. Jika anda sedang mengandung pastikan sebelum anda mengambil ubatan perlulah mendapatkan nasihat daripada doktor.

2- Masalah Keturunan Rambut Gugur

Berdasarkan genetik keluarga yang ada masalah rambut gugur dikenali sebagai androgenetik alopecia. Ia adalah punca biasa rambut gugur, sekiranya kedua ibubapa anda mempunyai masalah rambut gugur kemungkinan besar anda juga mengalami masalah itu.

Bagi yang mempunyai gen masalah rambut gugur perlu menggunakan set penjagaan rambut gugur yang lengkap selamat, semulajadi atau anda boleh mengamalkan pengambilan ESP.

3- TiroidPenyakit ini boleh menyerang sesiapa saja baik lelaki mahupun wanita. Jika badan terlalu aktif menghasilkan hormon hipertiroidisme. Tanda- tanda tiroid boleh menyebabkan seseorang kehilangan berat badan mendadak, rambut gugur, kuku mudah rapuh dan pecah.

Bagi mengatasi masalah ini perlu mendapatkan nasihat doktor bagi mengtahui tahap tiroid. Bagi mengelakkan daripada terus berlaku lebih serius anda boleh mencuba Vivix bagi memperbaiki masalah lebihan dan kekurangan hormon tiroid.

4- Kekurangan Zat Besi (Anemia) 

Wanita yang haid atau tidak makan sayur- sayuran cukup terdedah kepada masalah penyakit kurang zat besi. Tanda seseorang kekurangan zat besi adalah rambut gugur, kulit pucat, sakit kepala, tangan dan kaki sejuk atau keletihan yang melampau.

www.wasap.my/60179416675

Bagi mengatasi masalah ini perlulah banyak mengambi kekacang, bijirin dan sayuran hijau. Seeloknya ambil vitamin C. Wanita memerlukan 15mg biji sehari dan 8mg selepas anda menopause.

5- Kulit Kepala yang tidak sihat

Kulit kepala yang tidak sihat juga boleh menyebabkan keradangan dan rambut sukar tumbuh. Tanda kulit kepala tidak sihat ialah menyebabkan kulit kepala tertanggal, berminyak ia disebabkan hormon atau minyak berlebihan didalam kulit. Keadaan autoimun menyebabkan sel kulit berlebihan menghasilkan susik putih yang sangat tebal di kulit kepala yang berdarah jika dicabut.

Cara Mengatasi Rambut Gugur Dengan Cara Moden vs Tradisional

6- Penggayaan Rambut Berlebihan

Terlalu banyak mencuci, menggaya dan pencelupan boleh membahayakan akar rambut. Bahan dan juga haba boleh melemahkan rambut sehingga menyebabkan ia mudah pecah dan gugur.

Tandanya ia mudah terputus jika sikat, elakkan daripada penggunaan peralatan bahan yang panas. Jangan terlalu kerap menukar warna rambut anda lebih daripada 2 warna yang biasa. Kerana perubahan warna rambut yang kerap boleh membuatkan rambut menjadi kering dan mudah putus- putus.

Bagi meningkatkan kesihatan rambut bolehlah mengambil ESP atau Vivix.

Produk Atasi Rambut Gugur Dan Tios Menggunakan Syampu

Whataspp di 0179416675(Linda) untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang masalah rambut gugur.

1 thought on “6 Masalah Rambut Gugur Yang Boleh Atasi Dengan Vivix Dan ESP”

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge