Collage Shaklee Collagen Powder Vitamin

5 Sebab Kolagen Penting Ambil Setiap Hari

5 sebab kolagen penting ambil setiap hari kerana kolagen adalah perkara paling utama sistem tubuh badan kita. Pasti ramai terpikir kolagen hanya untuk kulitkan?

5 sebab kolagen penting

Anda silap, kolagen banyak memberi manfaat untuk kesihatan kita terutama anda yang dah berumur 20 tahun keatas. Jadi hari ini saya nak kongsikan kepada anda 5 sebab kolagen penting ambil setiap hari.

5 Sebab Kolagen Penting Untuk Ambil Setiap Hari

1- Kunci Untuk Kulit Lebih Anjal

30% protein yang ada dalam tubuh badan kita terhasil daripada kolagen. Ia akan menguatkan sel-sel kulit sebagai gam. Adanya kolagen ia akan mengekalkan keanjalan kulit dan memperkuatkan ikatan antara kulit luar dan kulit dalam.

Kulit yang terlalu terdedah kepada radikal akan mempercepatkan proses penuaan. Sekaligus, keupayaan kulit menjadi kendur dan berkedut.

Adanya supplement kolagen ia akan membantu memperlahan proses penuaan.

2- Menyokong Kesihatan Sendi

Membentuk blok asas bagi sendi adalah kolagen yang berperanan penting untuk kesihatan sendi. Menguatkan fleksibiliti dan mobiliti sendi.

Kolagen sangat kaya dengan asid amino bagi memberi sokongan dan elastik kepada tisu penghubung seperti tulang, ligamen, tendon dan cartilage.

3- Rambut Dan Kuku Lebih Sihat

Rambut dan kuku sangat memerlukan kolagen bagi mendapatkan kekuatan dan elastik. Antioksidan ini akan membantu dan melawan radikal bebas yang boleh merosakkan struktur rambut dan kuku.

Adanya, kandungan kolagen cukup nutrien dapat diagihkan secukupnya untuk kulit kepala dan pembinaan asas kuku. Rambut dan kuku akan kembali lebih sihat dan kuat.

5 sebab kolagen penting

4- Penghasilan Kolagen Merosot Setiap Tahun

Kalau anda nak tahu setiap tahun penghasilan kolagen dalam badan akan berkurangan. Menurut Cosmetic Surgery and Skin Health Center, pada usia 20 tahun badan kita akan berlaku pengurangan kolagen sebanyak 1% berbanding pada tahun sebelumnya.

Sewaktu paras kolagen berkurangan akan menyebabkan garis halus, kedutan, kulit kusam dan kering.

Jadi, anda yang sangat jaga dengan keadaan kulit anda boleh halang simptom ini dengan mengamalkan kolagen setiap hari.

5- Kolagen Rosak Setiap Hari

Macam mana kolagen boleh rosak setiap hari?

Diri kita ini lebih banyak terdedah kepada radikal bebas, pencemaran alam sekitar dan juga bahan kimia daripada produk penjagaan kulit pelindung sinar UV.

Pendedahan ini menjadi faktor pemusnahan kolagen dalam jangka sebelum kita tua sebelum masanya. Kekalkan kesihatan kolagen dalam badan dan keremajaan kulit dengan mengambil kolagen tambahan setiap hari.

Kolagen Terbaik Untuk Cantik Luar Dan Dalam

Anda tak pernah makan kolagen, tak jangan risau saya kongsikan kepada anda satu kolagen yang sangat terbaik dan berkualiti tinggi.

Kesan lebih optimum saya cadangkan anda ambil bersama dengan vitamin C. Serbuka kolagen bantu cerahkan kulit

Dengan kesan seawal 3 hari anda akan dapat perbezaan yang sangat ketara pada wajah anda. Kalau anda mempunyai pori terbuka sangat sesuai ambil kolagen ini.

5 sebab kolagen penting

5 sebab kolagen penting

Untuk dapatkan kolagen powder ini anda boleh terus WhatsApp Linda untuk tempahan.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge