ESP kebaikan protein Pengedar Shaklee Kota Tinggi rambut gugur Rambut Kekal Sihat Rangkaian Syampu ProSanté Serum Rambut Shaklee vitamin rambut gugur vitamin zink Vivix

4 Punca Rambut Gugur Dan Cara Atasinya Dengan CepatRambut selalu gugur pasti merimaskan.. Yela hampir setiap masa kena sapu rambut yang gugur di lantai. Paling merisaukan kalau ada anak kecil.. Boleh mengundang bahaya.

Rambut gugur bukan saja berlaku pada wanita lepas bersalin tetapi boleh terjadi kepada anak dara juga. Keadaan menjadi runsing bila menyedari rambut menjadi semakin menipis hari demi hari.

Baca: Atasi Rambut Kering Dengan Serum ProSant√©

Tapi tahukah rambut gugur disebabkan rutin harian. Ini antara rutin harian yang anda perlu elak jika tak nak rambut gugur.

1) Tekanan
Tertekan atau stress boleh menyebabkan rambut gugur. Bahkan keguguran rambut berlaku selepas 4minggu hingga 3 bulan anda tertekan. Khabar baik, rambut kembali sihat jika anda tidak lagi stress.

http://www.wasap.my/60179416675

2) Mengikat rambut terlalu tegang
Jika anda kerp ikat rambut mungkin disebabkan ikatan terlalu tegang. Jadi cuba kurangkan sedikit tegangan ikatan tersebut. Atau anda boleh membiarkan rambut anda bebas.

3) Selalu memakai pengering rambut
Menggunakan pengering rambut terlalu kerap boleh menyebabkan rambut anda gugur. Panas pada pengering rambut boleh menyebabkan kekeringan rambut, rambut rosak dan rambut gugur.

4) Menyikat rambut ketika masih basah
Tabiat buruk ini sering dilakukan kita semua iaitu menyikat ketika rambut basah. Cuba elakan daripada menyikat ketika basah, kering menggunakan kipas atau biarkan ia kering sendiri.. Dengan cara ini ia dapat rambut anda lebih rapi berbanding ketika tadi.

Jadi itulah punca rambut gugur. Tidak susah pun jika nak tahu punca sebenar. Jadi ubahlah tabiat buruk itu dan jaga rambut dengan baik.

Baca: Rawat Rambut Gugur Dengan vitamin Dalam 30 Hari

Pertanyaan/Order

Bagi anda ada sebarang masalah atau pertanyaan boleh terus whataspp saya dia 017-9416675(Linda).

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge