Uncategorized

Luka Sunat Cepat Kering

Sembuhkan Luka berkhatan??? Alhamdulilah.. Musim sekolah sudah pun kembali, mak-mak dengan bapak-bapak diluar sana pastinya seronokan bila musim cuti sekolah. Macam-macam aktiviti boleh lakukan dengan anak-anak, antaranya boleh bercuti ke luar negara. Dalam masa yang sama mak-mak diluar sana mesti terfikir nak sunatkan anak bujangnyakan?? Bersunat?? Dalam anak bersunat mesti ada beberapa pantang larang yang …

Continue Reading
Uncategorized

Langkah-langkah muka pucat tanpa make up

Oh!! No Pallor Tahu tak muka kita akan jadi pucat bila tanpa make up. Tak percaya tengok ini. Sebenarnya kulit wajah boleh berubah dengan dengan make up. Daripada kulit kulit kita ada jerawat boleh tukar menjadi glowing. Dari hidung kembang bertukar menjadi mancung. Itu semua hasil daripada teknik mske up. Rasa-rasa kamu bila dah biasa …

Continue Reading
Uncategorized

Tips bagi yang berbadan GEMUK AIR

Gemuk it’s ohsome!!!!        Seringkali bagi yang berbadan besar ini akan ejek dengan kawan-kawan. Sebenarnya, sesiapa yang berbadan ini comel. Tapi dalam gemuk-gemuk ini kenalah jaga permakanan juga tau.. Abaikan setiap ejekkan itu, kita anggap ejekkan itu sebagai pembakar semangat ataupun hiburan harian kita.. Terdapat 3 jenis gemuk yang dapat kita ulas untuk hari …

Continue Reading
Uncategorized

Tips mudah untuk sihat

    SIHAT DENGAN MUDAH         Hari nak kongsi pasal tips untuk sihat. Macam nak kekal sihat tanpa pengambilan ubat-ubatan. Senang saja sebenarnya, lupakan fikir pasal kunyah. hahahaha.. Sebab apa kita perlu lupakan pasal kunyah kerana kunyah ini merupakan tabiat yang buruk mendoring kita untuk makan lebih banyak. Seperti berminyak, tinggi kalori …

Continue Reading
Uncategorized

Masih disini

  Hello.. hello.. hello.. I meet you all again.. Hhhmm,,,, masih tiada komenlah pasal Shaklee ini.. Agak-agak saya perlu tunggu berapa yek nak dapatkan respond ini?? Okey takpe.. Tawaran ini masih di buka untuk siapa-siap yang yang nak share pasal Shaklee ini. Selagi tiada respond selagi itu tawaran ini masih di buka.. hahaha.. Seronok jugakan …

Continue Reading
Uncategorized

Welcome to my Blog

Assalammualaikum.. Tengah bosan tak tahu nak buat apa. Kerja semua dah siap. My bos keluar pergi meeting jadi ada masa nak bergosip. hahaha…(ketawa jahat?). First time buat blog. Jadi banyak benda kena belajar. So ada yang nak bagi idea tak nak tulis dalam blog ini. Kita santai-santai je, tapi kalau bokeh biarlah kita cerita pasal …

Continue Reading
Uncategorized

Jenis- Jenis Detox dan Fungsi Kepada Tubuh Manusia

JENIS- JENIS DETOX  Detox Logam * Kita selalu terdedah kepada logam berat setiap aspek kehidupan kita. Contoh  > Plumbum- cat rumah, sistem perpaipan, tanah pertanian >Merkuri- makanan laut yang di cemari merkuri > Kadmium- perokok,barang-barang berkadmium Pendedahan terhadap logam memberi kesan kepada: sistem saraf utama organ dalaman sistem edoktrin tulang Tips bagi detox logam: * …

Continue Reading
Uncategorized

5 Vitamin Untuk Detox Parasit

Vitamin Yang Sesuai Untuk Detox         Setiap sesuatu permakanan yang baik pastinya ada waktu yang tertentu untuk kita makan. Sama macam Program Detox ini  yang mana saya akan ajar cara terbaik untuk makan vitamin ini. Waktu untuk kita melakukan proses Detox Parasit ini iaitu akan terbahagi kepada dua iaitu: *Detox untuk 14 …

Continue Reading
Uncategorized

Detox Parasit

Perlu Elakkan Semasa Proses Detox       Tahukah anda bahawa cacing boleh ada dalam tubuh kita akibat daripada cara pemakanan kita. Ia sangat berisiko bagi golongan orang dewasa berbanding kanak-kanak.        Sebelum melakukan proses Detox apa yang perlu anda tahu ada beberapa permakanan yang perlu kita elakkan adalah: Elakkan Pemakanan ini: Daging …

Continue Reading
Uncategorized

Detox Parasit Dengan Set Detox Shaklee

Apa Itu Detox Parasit??  Sebenarnya tubuh kita tidak lari daripada masalah seperti bakteria mahupun parasit.     Semalam tiba-tiba teringin nak makan siput sedut alhamdulliah dapat juga makan. Tapi tetiba teringat cerita kawan bahawa siput sedut ini banyak parasit. Dah teringin nak makan jadi tak kisah apa yang orang kata. Selagi parasit tidak menari-menari di …

Continue Reading